Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Gazprom «ένωσε» τον Αυστριακό πρόεδρο Heinz Fischer με τον Αλέξη Τσίπρα

Η Gazprom «ένωσε» τον Αυστριακό πρόεδρο Heinz Fischer με τον Αλέξη Τσίπρα
Κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας τάχθηκε ο Αυστριακός πρόεδρος, με αφορμή την συμφωνία της Gazprom με την αυστριακή OVN
Έναν απροσδόκητο σύμμαχο στο πρόσωπο του Αυστριακού πρόεδρου βρήκε ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς στη συνάντηση που είχαν το πρωί, ο Heinz Fischer συμφώνησε ότι Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ πρέπει να επανεξετάσουν το ζήτημα της κλιμάκωσης των μέτρων και των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Την αρχή έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, που ρώτησε τον Αυστριακό πρόεδρο για την συμφωνία της Gazprom με τον αυστριακό ενεργειακό κολοσσό OVN, ζητώντας να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες.
Εκεί, ο Αυστριακός πρόεδρος, αφού επεσήμανε το εθνικό συμφέρον της συμφωνίας αυτής, για την χώρα του, υποστήριξε ότι είναι υπέρμαχος της «ενεργειακής διασποράς», εκφράζοντας τον έντονο προβληματισμό του για την στάση που κρατάει η ΕΕ απέναντι στην Ρωσία.
Ανάλογη θέση έχει διατυπώσει και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, που τάσσεται κατά των κυρώσεων και των μέτρων.
Κατά τα άλλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε ο Heinz Fischer για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και, ειδικότερα, για τις προτάσεις του σε ότι αφορά το χρέος, τις δανειακές συμβάσεις και την αντιμετώπιση της κρίσης.
Αν και υπέρμαχος των εφαρμοσμένων πολιτικών λιτότητας, προς το Νότο, ο κύριος Fischer άκουσε τον Αλέξη Τσίπρα να του ξεκαθαρίζει ότι «δεν δεσμεύεται από κανενός είδους συμφωνία και ζητά ευρωπαϊκή διάσκεψη κορυφής για το χρέος, ρήτρες ανάπτυξης και μορατόριουμ αποπληρωμής, που θα βάλουν τέλος στην συνεχιζόμενη ανθρωπιστική κρίση».

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης