Τελευταία Νέα
Πολιτική

Fischer (Αυστριακός πρόεδρος): Σε θετική πορεία η Ελλάδα - Σαμαράς: Κάνουμε τα τελευταία βήματα για την έξοδο από την ύφεση

Fischer (Αυστριακός πρόεδρος): Σε θετική πορεία η Ελλάδα - Σαμαράς: Κάνουμε τα τελευταία βήματα για την έξοδο από την ύφεση
Εφ' όλης της ύλης συνάντηση Σαμαρά - Fischer στο Μέγαρο Μαξίμου
«Κάνουμε τα τελευταία βήματα για να βγούμε από την ύφεση, που έχει κρατήσει πάνω από έξι χρόνια», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνάντηση που είχε με τον Αυστριακό πρόεδρο, Heinz Fischer, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μια ώρα, οι δυο ηγέτες συζήτησαν εφ’ όλης της ύλης, σε παρά πολύ καλό κλίμα.
Ο πρόεδρος της Αυστρίας ήταν ιδιαίτερα ενημερωμένος για την Ελλάδα και θυμήθηκε ότι στο σχολείο είχε διδαχτεί κλασική παιδεία και την αρχαία ελληνική ιστορία.
Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι οι κ.κ Σαμαράς και Fischer συζήτησαν για τα θέματα της οικονομίας και ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο της Αυστρίας για τη μεγάλη πρόοδο της χώρας στις μεταρρυθμίσεις και στην ανταγωνιστικότητα. Και οι δυο έκαναν ειδική αναφορά στον τουρισμό και κυρίως στη μεγάλη ροή Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος της Αυστρίας ενημέρωσε, από την πλευρά του, για την κατάσταση στη χώρα του και για τις προσπάθειες του αυστριακού κράτους να κρατήσει τα ελλείμματα κάτω από 3%. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τις πολύ καλές σχέσεις των δυο χωρών και τις προσπάθειες της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα ο Αυστριακός πρόεδρος αναγνώρισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε θετική πορεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης