Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) με τις διοικήσεις των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων

Συνάντηση Κουβέλη (ΔΗΜΑΡ) με τις διοικήσεις των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων
Για ελλείψεις που διαμορφώνουν απαράδεκτες συνθήκες απονομής δικαιοσύνης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Για τεράστιο θέμα στην απονομή δικαιοσύνης και για ελλείψεις που διαμορφώνουν απαράδεκτες συνθήκες έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά την περίπου δίωρη συνάντηση που είχε σήμερα, Τετάρτη, με τις διοικήσεις των Ενώσεων Δικαστών και Εισαγγελέων.
Στη συνάντηση ετέθησαν όλα τα θεσμικά θέματα που απασχολούν τον δικαστικό χώρο, καθώς και το ζήτημα της ταχύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι εκπρόσωποι των δικαστικών ενώσεων δεν προέβησαν σε δηλώσεις.
Ο κ. Κουβέλης από την πλευρά του τόνισε ότι «υπάρχει τεράστιο θέμα απονομής της Δικαιοσύνης, με την έννοια ότι οι ελλείψεις που υπάρχουν, διαμορφώνουν απαράδεκτες συνθήκες απονομής της, με αποτέλεσμα να έχουμε και καθυστέρηση στη έκδοση αποφάσεων και βεβαίως και άλλες δυσλειτουργίες οι οποίες επί της ουσίας δεν υπηρετούν το αίτημα της παροχής έννομης προστασίας των πολιτών».
Οι δικαστές, όπως ανέφερε ο κ. Κουβέλης, πρέπει να παραμείνουν ανεξάρτητοι και πρόσθεσε ότι «πρέπει να μείνουν τηρητές των εγγυήσεων του κράτους Δικαίου και βεβαίως να απονέμουν τη Δικαιοσύνη στη βάση όσων ο νόμος και το Σύνταγμα επιτάσσουν».
Αυτό υπηρετεί τους πολίτες, υπηρετεί τη ορθή λειτουργία της Δημοκρατίας συνολικότερα, κατέληξε ο κ. Κουβέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης