Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Τρία σημεία – κλειδιά για την ανάπτυξη της οικονομίας – Παράλογη η προσέγγιση της τρόικας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές

Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Τρία σημεία – κλειδιά για την ανάπτυξη της οικονομίας – Παράλογη η προσέγγιση της τρόικας για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
Πρέπει να βρούμε μέτρα για τη διευκόλυνση της μεγάλης πλειοψηφίας των επιχειρήσεων τόνισε ο Γ. Σταθάκης
Στα τρία σημεία – κλειδιά που πρέπει να υλοποιηθούν για να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία και να περάσει σε φάση ανάπτυξης αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ.Σταθάκης.
«Πρώτον, η επανεκκίνηση της οικονομίας περνάει μέσα από ένα ρυθμιστικό πλαίσιο, το οποίο πρέπει να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις.
Δεύτερον, η οικονομία χρειάζεται αλλαγή και έμφαση στο παραγωγικό μοντέλο. Άρα, προτεραιότητα στους παραγωγικούς τομείς. Γεωργία, μεταποίηση τεχνολογία και οτιδήποτε άλλο.
Αναπροσαρμογή των εργαλείων που έχει το κράτος, αναπτυξιακός νόμος, επενδυτικά ταμεία κ.ο.κ. και συν προσθήκη νέων εργαλείων χρηματοδοτικών, αναπτυξιακή τράπεζα, αλλά και θεσμικών: απλοποίηση του συστήματος αδειοδότησης, γραφειοκρατικά προβλήματα που πρέπει να ξεπεραστούν.
Τρίτο και βασικότερο ένα φορολογικό σύστημα, το οποίο θα είναι απλό, εύληπτο, συμβατό και κυρίως σταθερό για 5 χρόνια» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Σταθάκης.
Όπως είπε, αυτές ήταν περίπου και οι εξαγγελίες που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα στο σχετικό συνέδριο της Ένωσης Επιχειρηματιών Ελλάδας.
«Είναι ένα μίνι πλαίσιο θεσμικών αλλαγών και χρηματοδοτικών αλλαγών που μπορούν να δώσουν μια ώθηση στον τομέα της ανάκαμψης», ανέφερε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «εντελώς παράλογη» την προσέγγιση της τρόικας για το θέμα των δόσεων στις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα «κόκκινα» δάνεια.
«Είναι εντελώς παράλογη η προσέγγιση αυτή. Γι’ αυτό εμείς βάλαμε τόσο ψηλά στην ατζέντα των εξαγγελιών της Θεσσαλονίκης το θέμα των χρεών που έχουν οι επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά προς τους Ασφαλιστικούς οργανισμούς, εφορίες και τράπεζες» είπε ο κ.Σταθάκης.
«Είναι προφανές και αυτονόητο ότι πρέπει να βρούμε μέτρα τα οποία να διευκολύνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων, ένα σύστημα ρυθμίσεων που θα επιτρέπει να ενταχθούν με ασφαλή κριτήρια, βγάζοντας έξω τους "μπαταχτσήδες" οποιασδήποτε μορφής -ένα κομμάτι που είναι εξαιρετικά μικρό-, να μπορεί να καλύψει τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων συνδυαστικά με ρυθμίσεις προς εφορία, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τράπεζες προκειμένου να παραμείνουν ζωντανές και να μπορούν να λειτουργούν οι επιχειρήσεις αυτές» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως είπε ο κ.Σταθάκης «η  Ελληνική οικονομία είχε επενδύσεις κάθε χρόνο πριν από την κρίση, της τάξης των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ. Προφανώς η ροή κονδυλίων είναι σημαντικό βήμα, αλλά έχω τη φοβία ότι μιλάμε για κάτι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας έως ότου μπορεί να γυρίσει η οικονομία πραγματικά. Τότε ήταν 10 δισ. οι δημόσιες επενδύσεις, 10 οι ιδιωτικές και άλλα 10 τραπεζικά χρηματοδοτούμενες. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα», σχολίασε ο κ. Σταθάκης σχετικά με την εισροή κεφαλαίων στην αγορά και την προοπτική ανάπτυξης.
«Η οικονομία εδώ και μερικούς μήνες, φαίνεται ότι πιάνει πάτο. Αμφιβάλω αν γυρίζει εύκολα. Η οικονομία αν δεν συμβεί κάτι δραματικό που να αλλάξει την οικονομική κατάσταση και την οικονομική πολιτική, θα έχει μια παραμονή στο κάτω σημείο για αρκετά τρίμηνα και αυτό είναι κρίσιμο», εκτίμησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης