Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Μεταρρυθμιστές» το συνεργατικό εγχείρημα του Σπ. Λυκούδη - Κινείται στο ίδιο πολιτικό φάσμα με την Ελιά, ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι

«Μεταρρυθμιστές» το συνεργατικό εγχείρημα του Σπ. Λυκούδη - Κινείται στο ίδιο πολιτικό φάσμα με την Ελιά, ΔΗΜΑΡ και το Ποτάμι
Αμφίρροπη η νέα προσπάθεια ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς από τον Σπ. Λυκούδη πρώην στελέχους της ΔΗΜΑΡ....
Μετά τις δύο συνεργατικές προσπάθειες για την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς  χθες, και ο Σπύρος Λύκουδης ανακοίνωσε το δικό του «πολιτικό εγχείρημα» που φέρει το όνομα ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΕΣ για τη Δημοκρατία και την Ανάπτυξη».

Ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και μέχρι πριν μερικούς μήνες στενός συνεργάτης του Φ. Κουβέλη, προχώρησε στην ίδρυση κομματικού φορέα τον οποίο ανακοίνωσε σε εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν -όπως ήταν αναμενόμενο- τα πρώην στελέχη της Κεντρ. Επιτροπής  της ΔΗΜΑΡ, τα οποία συμμετείχαν στη μεταρρυθμιστική τάση και αποχώρησαν μαζί με τον κ. Λυκούδη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και στελέχη από τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς όπως ο Γιάννης Βούλγαρης και η Αθηνά Δρέττα που είχαν πρωτοστατήσει στην «κίνηση των 58».  Τη στήριξή του στο πολιτικό εγχείρημα του Σπ. Λυκούδη εξέφρασε και ο πρώην υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, με επιστολή του.

Τόσο η ομίλα του Σπ. Λυκούδη όσο κυρίως τα πρόσωπα που παραβρέθηκαν στην ιδρυτική εκδήλωση του κόμματος, σηματοδοτούν και τον πολιτικό του προσανατολισμό ο οποίος βρίσκεται στα αριστερά του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς στον κομματικό χώρο που βρίσκεται ήδη και η ΔΗΜΑΡ.

«Φιλοδοξούμε να παρέμβουμε στις εξελίξεις και να συμβάλλουμε σε δημοκρατικές και προοδευτικές κατευθύνσεις» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λυκούδης περιγράφοντας την ιδεολογική του πλατφόρμα και άσκησε κριτική στην ΔΗΜΑΡ σημειώνοντας ότι «αυτό που μας συντρίβει στον απολογισμό μας είναι η δική μας τότε αριστερά που φάνηκε να τολμά αλλά δυστυχώς δεν άντεξε ούτε την ίδια της την τόλμη» τα βέλη του για τη ΔΗΜΑΡ

Ενδεικτική των προθέσεων του νέου πολιτικού φορέα ήταν και  η αναφορά του Σπ. Λυκούδη ότι «η πρώτη ανάγκη είναι να αναδείξουμε και να στηρίξουμε την αναγκαιότητα της πολιτικής συνεννόησης και συναίνεσης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, η δεύτερη ανάγκη αφορά τη μεγάλη συνάντηση όλων των δυνάμεων του ιστορικού δημοκρατικού χώρου από το δημοκρατικό και φιλελεύθερο κέντρο, τους σοσιαλιστές, έως και την ανανεωτική αριστερά».

Ο κ. Λυκούδης εστίασε στην ανάγκη άμεσων και ριζικών μεταρρυθμίσεων  στο κράτος και τους θεσμούς υποστηρίζοντας  ότι πρέπει να υπάρξει  ένα «ολοκληρωμένο εθνικό πολιτικό σχέδιο, παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, ριζικής μεταρρύθμισης του κράτους και των θεσμών, με τη ενεργή συμμετοχή και αφύπνιση της κοινωνίας και των πολιτών.
Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Μια επανάσταση του αυτονόητου, της κοινής λογικής, που θα δημιουργήσει συνθήκες συνεννόησης και συναίνεσης των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων».

Δημ. Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης