Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ειρήνευση στη Β. Ιρλανδία στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) με τον αντιπρόεδρο της βορειο-ιρλανδικής κυβέρνησης, Μ. Μακ Γκίνες

Η ειρήνευση στη Β. Ιρλανδία στο επίκεντρο της συνάντησης Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ) με τον αντιπρόεδρο της βορειο-ιρλανδικής κυβέρνησης, Μ. Μακ Γκίνες
Την ανάγκη να διευρυνθεί η πολιτική υποστήριξη σε κάθε πολιτική και διπλωματική ενέργεια που ενισχύει την ειρήνη στην Ευρώπη τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου
Η ειρήνευση στη Βόρεια Ιρλανία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖ και αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, με τον Μάρτιν Μακ Γκίνες, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Β. Ιρλανδίας και αντιπροσωπεία του Ιρλανδικού κόμματος Sinn Fein.
Ο κ. Μακ Γκίνες αποτελεί ιδιαίτερα σημαίνον πολιτικό πρόσωπο στις συνομιλίες για την ειρήνευση στη Β. Ιρλανδία, όχι μόνο λόγω της θεσμικής του ιδιότητας, αλλά και επειδή στο παρελθόν υπήρξε κορυφαίο στέλεχος του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), γεγονός που προσδίδει ιδιαίτερη σημασία στις πολιτικές του πρωτοβουλίες για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Βόρεια Ιρλανδία.
Ο κ. Μακ Γκίνες ζήτησε την υποστήριξη του κ. Παπαδημούλη ως αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου στην ενίσχυση της διαδικασίας ειρήνευσης στη Βόρεια Ιρλανδία που παρουσιάζει κινδύνους εμπλοκής και οπισθοδρόμησης.
Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην ενίσχυση της διαδικασίας ειρήνευσης και υπογράμμισε παράλληλα, τη στενή σχέση συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και το Sinn Fein, τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και γενικότερα, καθώς και τους στενούς συναγωνιστικούς δεσμούς ανάμεσα στον ηγέτη του Sinn Fein, Τζέρι Άνταμς και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
Τέλος, τόνισε την ανάγκη να διευρυνθεί η πολιτική υποστήριξη σε κάθε πολιτική και διπλωματική ενέργεια που ενισχύει την ειρήνη στην Ευρώπη, δεδομένου ότι η κρίση που διανύουμε, τροφοδοτεί διαρκώς κινδύνους οπισθοδρόμησης και αναζωπύρωσης επιζήμιων εντάσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης