Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στο Μιλάνο σήμερα για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Ασίας ο Σαμαράς - Επαφές με τον Κινέζο ομόλογό του για λιμάνια, σιδηρόδρομους

Στο Μιλάνο σήμερα για τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Ασίας ο Σαμαράς - Επαφές με τον Κινέζο ομόλογό του για λιμάνια, σιδηρόδρομους
Στο επίκεντρο οι οικονομικές σχέσεις Ελλάδας – Κίνας
(upd)Στο Μιλάνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Ασίας.
Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογο του Λι Κετσιάνγκ.
Κατά τη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και συγκεκριμένα η συνεργασία στο λιμάνι του Πειραιά, η προοπτική στους σιδηροδρόμους όπου είναι δεδομένο το κινεζικό ενδιαφέρον και η ενδεχόμενη συμμετοχή των κινεζικών κεφαλαίων στις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση.
Πέρα όμως από τη συνάντηση με τον Κινέζο ομόλογο του ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έχει επαφές και με τους Ευρωπαίους εταίρους τους, τους οποίους και αναμένεται να ενημερώσει για τις τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην χώρα.
Ο κ.Σαμαράς εκτιμάται ότι θα επαναλάβει τα όσα υποστήριξε χθες κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, υπογραμμίζοντας στους Ευρωπαίους πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από την πολιτική σταθερότητα αλλά και από τα όσα έχει δεσμευθεί απέναντι στους δανειστές της.
Εν τω μεταξύ, η φετινή Σύνοδος Κορυφής ΕΕ – Ασίας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία λόγω της προβληματικής σχέσης της Δύσης με τη Ρωσίας με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.
Το ενδιαφέρον εστιάζει στο ότι παρών θα είναι και ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος θα έχει προσωπικά τετ α τετ με τους Ευρωπαίους ηγέτες και κυρίως με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel για ένα εξαιρετικά κρίσιμο ζήτημα, την ομαλή τροφοδότηση της Ευρώπης με φυσικό αέριο.
Τις εργασίες αναμένεται να απασχολήσει και το ζήτημα της προέλασης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους σε Συρία και Ιράκ ενώ στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθεί το σύνολο των σχέσεων Ευρώπης-Κίνας με έμφαση στην περαιτέρω προώθηση της οικονομικής συνεργασίας αλλά και η ασφάλεια και η σταθερότητα στις ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη.

Πρώτη ενημέρωση: 08:45, Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης