Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυμα Σαμαρά εντός και εκτός Ελλάδος - Εκλογές το 2016 - H Aθήνα δεν θα συγκρουστεί με τους εταίρους

Μήνυμα Σαμαρά εντός και εκτός Ελλάδος - Εκλογές το 2016 - H Aθήνα δεν θα συγκρουστεί με τους εταίρους
O ΣΥΡΙΖΑ επιδείνωσε την εικόνα σταθερότητας της Ελλάδας
(upd3)Ηχηρό μήνυμα, εντός και εκτός Ελλάδος, πως εκλογές στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν το 2016, όπως ορίζει το Σύνταγμα, απέστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, επιχειρώντας να βάλει φρένο στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που οδήγησαν σε κραχ το ελληνικό χρηματιστήριο, το τελευταίο 48ωρο.
"Εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν το 2016" τόνισε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, απευθυνόμενος στους υπουργούς της κυβέρνησης.
Ο Αντώνης Σαμαράς, οριοθετώντας το κυβερνητικό έργο, επανέλαβε τη δέσμευση της Ελλάδας για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.
"Η Ελλάδα δεν θα παρεκκλίνει από το μονοπάτι των μεταρρυθμίσεων", σημείωσε ο κ. Σαμαράς για να καταστήσει σαφές πως στην τρέχουσα συγκυρία δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας μια σύγκρουση με την τρόικα.
Αποφεύγουμε τη σύγκρουση με τους εταίρους, εξήγησε χαρακτηριστικά.
Εξαπολύοντας νέα επίθεση προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιδείνωσε την εικόνα σταθερότητας της Ελλάδας.
"Η στάση της αντιπολίτευσης επιδείνωσε την εικόνα που έχουν οι αγορές για την Ελλάδα" πρόσθεσε, εντείνοντας την αντιπαράθεση.
Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως "Η αντιπολίτευση υπονομεύει ευθέως τη σταθερότητα της χώρας και οι αγορές αντέδρασαν εις βάρος της χώρας".
"Όπλο μας είναι η αλήθεια και εχθρός μας το ψέμα και η αποσταθεροποίηση που επιχειρείται με το ψέμα", διεμήνυσε ο κ. Σαμαράς.

Φούντωσαν νωρίτερα τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών
Τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες διέψευσε νωρίτερα η κυβέρνηση, η οποία ωστόσο, καλείται να διαχειριστεί μία επώδυνη πολιτική και οικονομική συγκυρία.
Μάλιστα, οι πληροφορίες ήθελαν, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, τον Α. Σαμαρά μαζί με τα μέλη της κυβέρνησης να συναποφάσιζαν για την ακριβή ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες.
Ωστόσο, κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης διέψευσαν κατηγορηματικά τα εν λόγω σενάρια, εμμένοντας πως στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα εξεταστεί αποκλειστικά το ζήτημα του συντονισμού του κυβερνητικού έργου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης