Τελευταία Νέα
Πολιτική

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια πρόωρων εκλογών - «Εκτός του υπουργικού συμβουλίου το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες»

Διαψεύδει η κυβέρνηση τα σενάρια πρόωρων εκλογών - «Εκτός του υπουργικού συμβουλίου το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες»
Σε εξέλιξη από τις 18:00 η κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου
(upd)Τα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες διαψεύδει η κυβέρνηση, η οποία ωστόσο, καλείται να διαχειριστεί μία επώδυνη πολιτική και οικονομική συγκυρία.
Ειδικότερα, τα διάφορα σενάρια περί προκήρυξης πρόωρων εκλογών φαίνεται πως διακινήθηκαν εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης των ελληνικών ομολόγων και της «βουτιάς» έως και -10% στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Αντ. Σαμαράς μαζί με τα μέλη της κυβέρνησης θα συναποφάσιζαν για την ακριβή ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες.
Ωστόσο, κορυφαίοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης διέψευσαν κατηγορηματικά τα εν λόγω σενάρια, εμμένοντας πως στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα εξεταστεί αποκλειστικά το ζήτημα του συντονισμού του κυβερνητικού έργου.
Ας σημειωθεί πως η συνεδρίαση των υπουργών της κυβέρνησης, με τη συμμετοχή του Αντ. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου, βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 18:00.

Διαψεύδονται τα σενάρια ανασχηματισμού
Αν και ο κ.Σαμαράς φέρεται να είχε δεχθεί εισηγήσεις να προχωρήσει σε έναν μικρό ανασχηματισμό της κυβέρνησης και σε διορθωτικές κινήσεις με αφορμή και την αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τελικά φαίνεται πως αποφάσισε πως δεν είναι της παρούσης να προκληθεί νέα αναστάτωση στο κυβερνητικό σχήμα.
Έτσι υπό το σκεπτικό αυτό, τα σενάρια περί ανασχηματισμού απομακρύνονται, με την κυβέρνηση να αναζητά τρόπους αφενός να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα και αφετέρου να συνεχίσει να εργάζεται για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της απέναντι στους δανειστές της.
Για αυτό το λόγο στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση συνεχίζει δυναμικά τουλάχιστον για τους επόμενους τέσσερις μήνες, έως την προεδρική εκλογή δηλαδή, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βάλει τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης