Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Τασούλας (ΥΠΠΟ) για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν θα πάμε σε δίκη, θα εξαντλήσουμε τη διαδικασία στην Unesco

Κ. Τασούλας (ΥΠΠΟ) για τα γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν θα πάμε σε δίκη, θα εξαντλήσουμε τη διαδικασία στην Unesco
Tο θέμα της επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι μοναδική περίπτωση και απαιτείται η επανένωσή τους, σημείωσαν οι τρεις νομικοί
Να εξαντληθεί η διαδικασία στο πλαίσιο της Unesco για τα γλυπτά του Παρθενώνα έχει αποφασίσει η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Πολτισμό, Κώστα Τασούλα, ο οποίος σημείωσε ότι δεν αποφασίστηκε να πάμε σε δίκη.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι «αποφασίσαμε να εξαντλήσουμε τη διαδικασία στην UNESCO, με τη διαμεσολάβηση την οποία αποδέχτηκε ο διεθνής οργανισμός ως προς το ελληνικό αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα, έχοντας στο πλευρό μας εκτός από Έλληνες, και ξένους νομικούς για συμβουλές, όπως οι τρεις διακεκριμένοι δικηγόροι».
Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου ήταν οι τρεις νομικοί από τη Βρετανία, Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, Ντέιβιντ Χιλ, καθώς και η γγ του ΥΠΠΟΑ, Λίνας Μενδώνη.
Από την πλευρά τους οι τρεις νομικοί επεσήμαναν, μεταξύ άλλων, ότι «το θέμα της επανένωσης των Μαρμάρων του Παρθενώνα είναι μοναδική περίπτωση και απαιτείται η επανένωσή τους».
Επίσης, η κ. Αλαμουντίν - Κλούνεϊ σημείωσε ότι το αίτημα της Ελλάδας είναι δίκαιο και πως το Βρετανικό Μουσείο πρέπει να το αναγνωρίσει.
Τόνισε, ωστόσο, ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να λυθεί το θέμα φιλικά και αυτή θα αποφασίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης