Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επίθεση Α. Τalat στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, D. Εroglu: «Δεν θέλει λύση στο Κυπριακό»

Επίθεση Α. Τalat στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, D. Εroglu: «Δεν θέλει λύση στο Κυπριακό»
«Αν οι διαπραγματεύσεις ήταν σε σωστό σημείο, τότε τέτοιες ενέργειες της Τουρκίας θα καταδικάζονταν», υποστήριξε
Νέα επίθεση στον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Dervis Eroglu εξαπολύει ο προκάτοχός του ο Mehmet Ali Talat εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Eroglu, δεν επιθυμεί να λυθεί το Κυπριακό.
Ο ίδιος αναφερόμενος στις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ υποστήριξε πως «αν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό πήγαιναν καλά, τότε η Τουρκία δεν θα έστελνε στρατιωτικά πλοία στην περιοχή».
Ο κ. Τalat πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα είναι οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
«Αν οι διαπραγματεύσεις ήταν σε σωστό σημείο, τότε τέτοιες ενέργειες της Τουρκίας θα καταδικάζονταν», ανέφερε.
Αυτήν τη στιγμή δεν έχουν σημειωθεί σημαντικές αντιδράσεις, πρόσθεσε ο κ. Τalat.
Ανέφερε ακόμα ότι στο Κυπριακό δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από τη λύση, λέγοντας ότι ο Dervis Eroglou έδωσε το μήνυμα ότι δεν θα φέρει αντίρρηση, εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις.
Επίσης ο κ. Τalat κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις που υποστηρίζουν τη λύση του Κυπριακού, να ασκήσουν πίεση στον κ. Eroglu για να επιδεικνύει περισσότερη προθυμία για λύση και ανέφερε ότι ο κ. Eroglu δεν δείχνει να ανησυχεί για το Κυπριακό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν θέλει λύση».
Σε ερώτηση για τη σχέση Eroglu - «κυβερνώντος» κόμματος (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα), ο κ. Τalat είπε ότι ο Eroglu «δεν λαμβάνει υπόψη την κυβέρνηση και εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει «πρόεδρος» και «κυβέρνηση» να αλληλοστηρίζονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης