Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μ. Βορίδης (υπ. Υγείας) για Ebola: Πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με τις οδηγίες του ΠΟΥ – Προσλήψεις υγειονομικών

Μ. Βορίδης (υπ. Υγείας) για Ebola: Πλήρης συμμόρφωση της Ελλάδας με τις οδηγίες του ΠΟΥ – Προσλήψεις υγειονομικών
Τα βασικά βήματα είναι η ενημέρωση των ταξιδιωτών από και προς αυτές τις χώρες, αλλά και ο ορισμός εργαστηρίου αναφοράς
Πλήρης είναι η συμμόρφωση της Ελλάδας με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας σχετικά με τον ιό Ebola, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανακοίνωσε την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού για τις πύλες εισόδου στη χώρα.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «έχουμε ακολουθήσει πλήρως τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)».
Όπως επισήμανε, «το πρώτο είναι η ενημέρωση στους ταξιδιώτες προς αυτές τις χώρες, αν υπάρχουν, τα δευτέρο είναι η ενημέρωση στους ταξιδιώτες που έρχονται από αυτές τις χώρες και το τρίτο είναι ότι έχουμε ορίσει εργαστήριο αναφοράς γιατί απαιτεί υψηλές προδιαγραφές βιοασφάλειας και ταυτόχρονα εκεί που γίνεται ο χειρισμός των υπόπτων κρουσμάτων υπάρχουν οι μέγιστες προδιαγραφές ασφάλειας».
Είμαστε πλήρως συμμορφωμένοι με τον ΠΟΥ, τόνισε ο κ. Βορίδης και συμπλήρωσε ότι «έχουμε πάει ένα βήμα παραπέρα, σε πτήσεις οι οποίες έρχονται από μέρη που έχουν ανταποκρίσεις, σε αυτές τις 5 συγκεκριμένες πτήσεις, ετοιμάζουμε και θα διανέμουμε μια κάρτα για τους επιβάτες στους οποίους θα ζητάμε να μας λένε τον τόπο από όπου έρχονται και αν αισθάνονται κάποια από τα συμπτώματα».
Παράλληλα, ανακοίνωσε την πρόσληψη επιπλέον 30 υγειονομικών, «για να τους στείλουμε στα σημεία εισόδου, αεροδρόμια, λιμάνια, αλλά και να τους στείλουμε και στα κέντρα υποδοχής μεταναστών».
Οι θερμικές κάμερες είναι κάτι το οποίο συζητά η διεθνής κοινότητα, σημείωσε ο κ. Βορίδης, σημειώνοντας ότι «στην παρούσα φάση, ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν υιοθετηθεί».
Όπως επισήμανε ο κ. Βορίδης, «αν κάτι θεωρηθεί ύποπτο κρούσμα, εν συνεχεία πρέπει να γίνει χειρισμός όλων των ατόμων που ήρθαν σε επαφή με αυτόν, άρα θέλει μια προσοχή εδώ διότι η υπερβολική διεύρυνση ενδέχεται να δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες χειρισμού».
Ερωτηθείς ο κ. Βορίδης σχετικά με το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του ΔΝΤ από τη χώρα, σημείωσε ότι «η δυνατότητα και ανάκτηση μεγαλύτερης δημοσιονομικής αυτονομίας από τη μία και ο χειρισμός του χρέους, έτσι ώστε να μας εμπιστευθούν περισσότερο οι αγορές και να μειωθεί η επιβάρυνση του προϋπολογισμού από τους τόκους, θα δώσει δυνατότητα για παρεμβάσεις οι οποίες ήδη έχουν ξεκινήσει να γίνονται».
Είναι γεγονός ότι ανακτάται μεγαλύτερη δημοσιονομική αυτονομία, ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε σε μια νομισματική ένωση η οποία κλυδωνίστηκε άσχημα».
Το βασικό ζήτημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ευρωπαϊκές χώρες λέγεται διεθνής ανταγωνισμός, σημείωσε και πρόσθεσε ότι το σημαντικό κομμάτι είναι κανείς να δει, με ποιον τρόπο θα διεκδικήσει τη δική του θέση μέσα από αυτό που λέγεται καταμερισμός της παγκόσμιας εργασίας».
«Το ζήτημα δεν είναι να κινηθούμε, το ζήτημα είναι με αυτόν τον τρόπο να μην κάνουμε χειρότερες τις οικονομίες μας και μεταφέρουμε το πρόβλημα στην επόμενη γενιά», ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος επισήμανε ότι «αν εγκαταλείψουμε τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων, χάνουμε το παιχνίδι».
«Εμείς συζητάμε με τους δανειστές μας για την ελάφρυνση του χρέους, ανεξαρτήτως αν είναι βιώσιμο», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτό που επιδιώκουμε εμείς, είναι η ελάφρυνση», υπογραμμίζοντας ότι «οι συμφωνίες για το χρέος πρέπει να λαμβάνουν υπόψη ποιοι είναι οι δανειστές μας. Και οι δανειστές μας είναι κράτη κατά 87%».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης