Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το τελευταίο του «χαρτί» παίζει ο Σαμαράς – Δρομολογεί την απεμπλοκή του ΔΝΤ από την Ελλάδα για να διασωθεί στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές

Το τελευταίο του «χαρτί» παίζει ο Σαμαράς – Δρομολογεί την απεμπλοκή του ΔΝΤ από την Ελλάδα για να διασωθεί στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές
Εάν δεν πετύχει ο σχεδιασμός η τύχη της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και της Ελλάδας, θα είναι αβέβαιη έως και ζοφερή…
Μπροστά σε ένα δίλημμα που θα κρίνει το μέλλον της Ελλάδος βρίσκεται η κυβέρνηση, με τον Σαμαρά να ετοιμάζει το «μεγάλο βήμα» που είτε θα του δώσει το φιλί της ζωής είτε θα τον εντάξει στις αποτυχημένες κυβερνήσεις του Μνημονίου.
Όπως αναφέρουν πηγές στο Μαξίμου ο σχεδιασμός του Σαμαρά είναι να αλλάξει τις ισορροπίες με την τρόικα ώστε να παρουσιάσει στο εσωτερικό της χώρας την μεγάλη πρόοδο με την αποχώρηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ο Σαμαράς θέλει πριν την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρουσιάσει ότι «έδιωξε» το ΔΝΤ από τη χώρα μέσα σε δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης.
Την θέση αυτή την έχει ήδη παρουσιάσει στη Γερμανία και στην Κομισιόν, μετά τις αντίστοιχες συναντήσεις του με την Angela Merkel και τον Jean C. Juncker.
Φυσικά, οι δύο αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν προβάλει τις αντιρρήσεις τους για το «πρόωρο» βήμα, όπως το χαρακτηρίζουν, που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση, ενώ το ίδιο το ΔΝΤ δια στόματος της επικεφαλής του, C. Lagarde, έχει προειδοποιήσει για τους κινδύνους της αποχώρησης από το πρόγραμμα.
Γι’ αυτό άλλωστε η Lagarde έχει ήδη μιλήσει για την προληπτική πιστωτική γραμμή που χρειάζεται η Ελλάδα, μην παραλείποντας ποτέ την ανάγκη της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.
Μάλιστα, ανάλογα μηνύματα αναμένεται να λάβει ο κ. Χαρδούβελης και στη σημερινή συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, όπου σταδιακά φαίνεται να μετατοπίζεται το κέντρο των εξελίξεων για το ελληνικό πρόγραμμα και την επικείμενη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.
Ο Σαμαράς ετοιμάζεται, σύμφωνα με τις πηγές, να τα παίξει «όλα για όλα», προκειμένου να διασώσει την κυβέρνηση του.
Μάλιστα, θεωρείται από τους κύκλους Μαξίμου, ότι το τελευταίο χαρτί είναι η αποχώρηση του ΔΝΤ, καθώς ακόμη και αν προκληθούν εκλογές λόγω της μη ανάδειξης του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Νέα Δημοκρατία να έχει πιθανότητες να λάβει αξιοπρεπές ποσοστό.
Εάν όμως καταρρεύσει για κάποιον λόγο το σχέδιο, η τύχη του Σαμαρά, ή ακόμη και της Ελλάδας χωρίς τη στήριξη του ΔΝΤ, θα είναι αβέβαιη έως και ζοφερή…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης