Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο 7 σημείων - Μετενσάρκωση του ΠΑΣΟΚ του 1981 ο ΣΥΡΙΖΑ

Βενιζέλος: Ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο 7 σημείων - Μετενσάρκωση του ΠΑΣΟΚ του 1981 ο ΣΥΡΙΖΑ
Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης είναι η μεγάλη εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την στρατηγική εξόδου από την κρίση...
(upd3)Η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο, την τρόικα και την κρίση, δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τονίζοντας πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ο σχεδιασμός της στρατηγικής εξόδου της χώρας από την κρίση.
Το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο που παρουσίασε ο Ευ. Βενιζέλος έχει επτά σημεία:
1) Η ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα, δίχως νέα μέτρα λιτότητας
2) Ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών, διασφάλιση των τραπεζών, ενίσχυση της ρευστότητας
3) Συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους με ρήτρα ανάπτυξης
4) Η διαμόρφωση της μεταμνημονιακής εποχής, δίχως τρόικα, δίχως ΔΝΤ, δίχως νέα δάνεια
5) Ολοκλήρωση της σχέσης με το ΔΝΤ, με τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης
6) Κατάρτιση εθνικού σχεδίου διαρθρωτικών αλλαγών
7) Ισχυρές κοινωνικές εγγυήσεις: Κοινωνικό μέρισμα, εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης, ασφάλεια για όλους
Όπως κατέστησε σαφές ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προϋπόθεση της υλοποίησης του ολοκληρωμένου σχεδίου για την έξοδο από το μνημόνιο είναι η πολιτική σταθερότητα, η ψήφος εμπιστοσύνης, η συναίνεση για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης χαρακτήρισε σημαντικές πρωτοβουλίες την απόφαση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015, αλλά και την απόφαση για την ψήφο εμπιστοσύνης.
"Επιδιώκουμε τον Φεβρουάριο η Βουλή να συγκροτήσει κυβερνητική πλειοψηφία", εξήγησε, για να προσθέσει πως "Η χώρα απέκτησε εθνικό χρονοδιάγραμμα με την πρόταση εμπιστοσύνης".
"Η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης είναι η μεγάλη εφ' όλης της ύλης συζήτηση για την στρατηγική εξόδου από την κρίση", επανέλαβε.
"Επιδιώκουμε τον Φεβρουάριο η Βουλή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συγκροτήσει προεδρική πλειοψηφία", ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος, επιβεβαιώνοντας πλήρως την παραδοχή πως τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν ήδη στρέψει το ενδιαφέρον τους στην κρίσιμη εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, στις αρχές του 2015.
"Δεν είμαστε αφελείς. Υπάρχει το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Όμως είναι ένα σενάριο που έχει κόστος για τον πολίτη", συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε σφοδρή κριτική προς την αξιωματική αντιπολίτευση, διαμηνύοντας πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τη χώρα πίσω στην εποχή της χρεοκοπίας του 2009...
"Μία λάθος υπόσχεση μπορεί να οδηγήσει τη χώρα πέντε χρόνια πίσω", προειδοποίησε σε άλλο σημείο της εισήγησής του.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα είναι η έλλειψη εθνικής συναίνεσης.
"Στην Ελλάδα η τομή είναι σε αυτούς που θέλουν να πετύχει η χώρα και σε αυτούς που θέλουν να καταστραφεί η χώρα", σημείωσε επίσης, αφήνοντας αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς, προς την Κουμουνδούρου.
Κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για "την μετενσάρκωση του ΠΑΣΟΚ του 1981 και την μετεμψύχωση του Α. Παπανδρέου".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης