Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οι δηλώσεις Γρηγοράκου (ΠΑΣΟΚ) ακυρώνουν τη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης ή λειτουργούν εκβιαστικά στους ανεξάρτητους βουλευτές;

Οι δηλώσεις Γρηγοράκου (ΠΑΣΟΚ) ακυρώνουν τη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης ή λειτουργούν εκβιαστικά στους ανεξάρτητους βουλευτές;
Ο ρόλος Γρηγοράκου στις βενιζελικές επιδιώξεις…
Οι δηλώσεις Γρηγοράκου (ΠΑΣΟΚ) ακυρώνουν τη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση ή λειτουργούν εκβιαστικά στους ανεξάρτητους βουλευτές;
Αυτό είναι το μεγάλο ερωτηματικό που έχει επανέλθει για τον ρόλο του Λεωνίδα Γρηγοράκου στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, μετά και το νέο σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του περί άμεσων εκλογών.
Μόλις λίγο πριν την ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας βρίσκεται στο προσκήνιο για τις δηλώσεις του ότι "είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ"
«Οι εκλογές είναι προ των πυλών», είχε αναφέρει..
Την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης, ο υπουργός του κύκλου Βενιζέλου, ρίχνει λάδι στη φωτιά της πολιτικής σταθερότητας.
Γιατί όμως το κάνει αυτό ο Γρηγοράκος;
Είναι αποτέλεσμα «αφέλειας» ή μήπως αποσκοπεί στους ανεξάρτητους και τους «αντάρτες» βουλευτές, ώστε να μαζευτούν οι 180 ψήφοι που απαιτούνται για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας;
Το ερώτημα θα απαντηθεί από τις εξελίξεις, ωστόσο μπορούμε να επισημάνουμε το ρόλο του Γρηγοράκου μέσα στο πλαίσιο των βενιζελικών επιδιώξεων.
Ο Γρηγοράκος είχε αναφέρει πριν της πρόσφατες ευρωεκλογές ότι αν φτάσει το ΠΑΣΟΚ στο 5% θα είναι επιτυχία.
Γνωρίζοντας, προφανώς τα ποσοστά που θα έπαιρνε το κόμμα (μέσω των δημοσκοπήσεων), έθεσε τον πήχη χαμηλά, παρουσιάζοντας το 8% που έλαβε τελικά ως μεγάλη επιτυχία της «δημοκρατικής παράταξης».
Η γνωστή τακτική του χαμηλώνω τον πήχη για να πανηγυρίσω αργότερα φαίνεται ότι λειτούργησε από τον Γρηγοράκο, αν και αυτό παραμένει για ενδοκυβερνητική κατανάλωση αφού το κοινωνικό της αντίκρισμα είναι μηδαμινό.
Μετά από μερικούς μήνες αφάνειας, ο Γρηγοράκος έρχεται και πάλι στο προσκήνιο πριν μερικές εβδομάδες δηλώνοντας ότι οφείλει και ο Γιώργος Παπανδρέου και τα στελέχη που αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και να μας πουν τι θα κάνουν την επόμενη μέρα. Στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ;
Μάλιστα είχε απευθύνει το ερώτημα αν θέλουν οι επίδοξοι «αντάρτες» να πάνε να εκλέξουν τώρα Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διατηρηθεί η σταθερότητα στη χώρα, ή να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ή σε μια σβούρα του «πάρτα όλα»;
Τα ερωτήματα αυτά μόνο εκβιαστικά μπορούν να εκληφθούν, αφού ο Γρηγοράκος δεν είχε σταματήσει εκεί.
Είχε υπενθυμίσει ότι όταν παίχτηκε στο παρελθόν αυτό το «παιχνίδι, υπήρχε και η δραχμούλα και κάτι μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να δώσει τότε. Τώρα, τι κάνεις; Ψέματα και χαρτούρα στον αέρα, όπως αυτά που έλεγε ο Τσίπρας;» είχε αναρωτηθεί.
Έτσι, «κάρφωσε» με το γάντι τόσο το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και όλων αυτών που έχουν πάει με τον Τσίπρα, εννοώντας φυσικά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έχουν μετακομίσει εμφανώς ή αφανώς στην Κουμουνδούρου.
Ο Γρηγοράκος δεν σταμάτησε εκεί.
Επί δύο ημέρες τώρα βγαίνει ως άλλη Κασσάνδρα και προειδοποιεί για τις προ των πυλών εκλογές.
Μετά την προχθεσινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη σύσκεψη με στελέχη του ότι καλού κακού «ας είμαστε έτοιμοι για εκλογές εντός του 2015», ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, εξέφρασε την άποψη ότι «οι εκλογές είναι προ των πυλών».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι «είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν οι 180 βουλευτές για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά τις διαφοροποιήσεις ανεξάρτητων βουλευτών και τη στάση της ΔΗΜΑΡ».
Νέο «καρφί» του Γρηγοράκου, λοιπόν, απέναντι στις διαφοροποιήσεις των ανεξάρτητων βουλευτών.
Σήμερα οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι 23, ενώ οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν μειωθεί στους 10.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η κοινοβουλευτική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στους 155 βουλευτές, επομένως για να καταφέρει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πρέπει να «βρεθούν» 25 βουλευτές.
Υπενθυμίζουν εδώ ότι οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι 13, οι οποίοι δεν γνωρίζουμε πως θα ψηφίσουν σε περίπτωση που επιλεγεί προσωπικότητα της Δεξιάς…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης