Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κορυφώνεται απόψε η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή – Τι θα πουν στις ομιλίες τους Σαμαράς, Τσίπρας

Κορυφώνεται απόψε η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή – Τι θα πουν στις ομιλίες τους Σαμαράς, Τσίπρας
Τα μεσάνυχτα η ονομαστική ψηφοφορία – Το βλέμμα στους ανεξάρτητους βουλευτές
Κορυφώνεται απόψε η πολιτική σύγκρουση κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Αν και θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση (εμφανίζεται ενισχυμένη μετά την επιστροφή στη ΝΔ του Ν. Κακλαμάνη) θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, το ενδιαφέρον όλων εστιάζει αφενός στις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και αφετέρου στη στάση που θα τηρήσουν οι ανεξάρτητοι βουλευτές ενόψει και της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Την ώρα που ολοένα και περισσότεροι βουλευτές της συγκυβέρνησης υπογραμμίζουν ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν και ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, τις οποίες μάλιστα η κυβέρνηση θα χάσει εάν δεν αλλάξει το μείγμα της πολιτικής της, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εκτιμάται ότι θα σημάνει την πολιτική αντεπίθεση της κυβέρνησης.
Ο κ.Σαμαράς φέρεται πως θα εστιάσει την ομιλία του στα επόμενα βήματα που θα βγάλουν την χώρα από το μνημόνιο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, παρουσιάζοντας ένα συγκεκριμένο περίγραμμα του οδικού χάρτη προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σε αυτό το σημείο αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση του και στα όσα υποστήριξε χθες η διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde, η οποία τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει μια «προληπτική στήριξη» της Ελλάδας από το ΔΝΤ.
Παράλληλα ο κ.Σαμαράς εκτιμάται ότι θα βάλει με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για να ακυρώσει το πρόγραμμα και τις εξαγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για στείλει μήνυμα συσπείρωσης στη ΝΔ.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει τα αδιέξοδα της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής και τις επιπτώσεις της στο σύνολο της κοινωνίας, ενώ θα επιχειρήσει να αναδείξει το πρόγραμμα του κόμματος του σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγή σελίδας.
Σε αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ενώ εκτιμάται ότι θα αποκρούσει τις φωνές που ακούστηκαν χθες για την ανάγκη να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διαφυλαχθεί η πολιτική σταθερότητα στην χώρα.
Πέρα όμως από τη σύγκρουση Σαμαρά – Τσίπρα, το ενδιαφέρον εστιάζει και στη στάση που θα τηρήσουν τόσο οι «αντάρτες» βουλευτές της συγκυβέρνησης όσο κυρίως οι ανεξάρτητοι βουλευτές.
Διότι η στάση των ανεξάρτητων βουλευτών είναι αυτή που θα κρίνει μεταξύ άλλων και τις πολιτικές εντυπώσεις και θα στείλει και ένα μήνυμα για το κατά πόσο η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πέρα από το προφανές, δηλαδή κάποιοι ανεξάρτητοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εκτιμάται ότι όσο πιο πολλά είναι τα παρών και οι απουσίες από ανεξάρτητους βουλευτές, τόσο πιο πολύ αποδυναμώνεται το αντικυβερνητικό «μπλοκ» αλλά και το επιχείρημα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης