Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιμένει ο Γρηγοράκος – Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας

Επιμένει ο Γρηγοράκος – Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Οι εκλογές είναι προ των πυλών τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας
Την άποψη ότι οι εκλογές είναι προ των πυλών δεδομένου ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εξασφαλίσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου η παρούσα Βουλή να εκλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας επανέλαβε και σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε μια ακόμα αναταραχή στο εσωτερικό της κυβέρνησης, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός όσο και πολλοί υπουργοί εκφράζουν την πεποίθηση και την εκτίμηση ότι είναι εφικτός ο στόχος των 180 βουλευτών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η κυβέρνηση σκοπεύει να αλλάξει το μείγμα της πολιτικής της.
Σε σημερινές του δηλώσεις στο Mega ο κ.Γρηγοράκος δεν έκανε καμία προσπάθεια να «μαζέψει» τις χθεσινές παρόμοιες εκτιμήσεις του, αλλά αντίθετα εξήγησε το σκεπτικό του.
Αφού υπενθύμισε ότι δήλωση περί εκλογών το 2015 έκανε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος προ ημερών, επισήμανε ότι με βάση τον αναμενόμενο αριθμό ψήφων που θα λάβει απόψε η κυβέρνηση, το 180 είναι πολύ μακριά, περίπου κατά 25 βουλευτές, αφού τα «ναι» θα είναι γύρω στα 155!
«Εγώ μετράω τα νούμερα. Βλέπω τι γίνεται στη Βουλή, παρακολουθώ τα γεγονότα όπως και εσείς κάθε στιγμή και τα νούμερα δεν βγάζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οταν έχουμε τον κ. Κουβέλη και λέει δεν ψηφίζει Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εχουμε τους ΑΝ.ΕΛΛ και λένε δεν ψηφίζουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν φτάνουν οι 180», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γρηγοράκος.
«Στους 26 βουλευτές που υπολείπονται, αν πηγαίναμε και με τον κ. Κουβέλη, εμείς ζητούσαμε να πάρουμε τους 16-17 και 9 να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μοναδικό που απομένει λοιπόν να μας πει ο κ. πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είναι πως θα τους βρούμε ή να κάνουν την προσπάθειά τους να τους βρουν».
Ο ίδιος αρνήθηκε ότι τροφοδοτεί την εκλογολογία και έθεσε ως στόχο της κυβέρνησης να βρεθούν οι 180 όσο δύσκολο κι αν είναι.
Υπενθυμίζεται ότι το ΠΑΣΟΚ διαχώρισε χθες τη θέση του από την προσέγγιση αυτή του κ.Γρηγοράκου σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης με το Μέγαρο Μαξίμου για τις απόψεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης