Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γρηγοράκος (αναπληρωτής υπ. Υγείας): Προ των πυλών οι πρόωρες εκλογές – Η κυβέρνηση δεν πιάνει τους 180 για την προεδρική εκλογή

Γρηγοράκος (αναπληρωτής υπ. Υγείας): Προ των πυλών οι πρόωρες εκλογές  – Η κυβέρνηση δεν πιάνει τους 180 για την προεδρική εκλογή
Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αρχηγούς, αρχηγικούς και αρχηγόπουλα τόνισε ο κ.Γρηγοράκος
Την εκτίμηση ότι η χώρα βρίσκεται προ των πυλών πρόωρων εκλογών διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γρηγοράκος υποστήριξε ότι είναι πολύ δύσκολο για την κυβέρνηση να βρει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται προκειμένου η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατόπιν της στάσης της Δημοκρατικής Αριστεράς αλλά και των διαφοροποιήσεων ανεξάρτητων βουλευτών.
Με τη δήλωση αυτή καθίσταται σαφές πως το ΠΑΣΟΚ έχει μια τελείως διαφορετική προσέγγιση σε σχέση με τη ΝΔ αναφορικά με την προεδρική εκλογή, καθώς από τη ΝΔ διαμηνύεται η αισιοδοξία ότι μπορούν να βρεθούν οι 180 και η χώρα να μην οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Άλλωστε η πρόσφατη έκκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου για εκλογική ετοιμότητα ακόμα και το 2015 είναι ενδεικτική.
Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του τέως ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Γρηγοράκο, υπογράμμισε ότι «δημιουργείτε κλίμα εκλογών όταν πήραμε αποφάσεις για ψήφο εμπιστοσύνης και για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το Φεβρουάριο».
«Δεν πρέπει να συρθεί η χώρα σε εκλογές.  Πιστεύω ότι η Βουλή θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για να μην συρθεί η χώρα σε επικίνδυνη περιπέτεια» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.
Ερωτηθείς για τις διαφορές ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στο θέμα αυτό, ο κ. Γρηγοράκος ξεκαθάρισε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δέσμιο κανενός και δεν έχει συμπεθεριάσει με κανένα».
Ωστόσο, το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, όπως άλλωστε διαφάνηκε και από τη νέα κόντρα Βενιζέλου – Χρυσοχοΐδη.
Στις δηλώσεις του ο κ.Γρηγοράκος επιτέθηκε κατά του του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, χωρίς πάντως να τον κατονομάσει, κάνοντας λόγο για υπονόμευση.
«Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αρχηγούς, αρχηγικούς και αρχηγόπουλα. (...) Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι κατά των διαγραφών, αλλά όταν έδινε τη μάχη κάποιοι απουσίαζαν... Τη μάχη την έδωσε μόνος του με δυο – τρεις άλλους» σημείωσε ο κ.Γρηγοράκος, προσθέτοντας πως «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».
«Η χθεσινή συζήτηση δεν ήταν για την εξωτερική μας πολιτική, για τη λειτουργία του κόμματος, είναι δυνατόν να μιλάμε για την Συρία, και τον Έμπολα; Αυτό είναι πρωτόγνωρο. Κάθε φορά που το ΠΑΣΟΚ πάει να πάρει ανάσα πάνε να του την κόψουν αυτή την ανάσα, αποτελεί υπονόμευση» υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης