Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Απόλυτο ψέμα της κυβέρνησης ότι έχει οδικό χάρτη εξόδου από τα μνημόνια

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Απόλυτο ψέμα της κυβέρνησης ότι έχει οδικό χάρτη εξόδου από τα μνημόνια
Για απέλπιδα προσπάθεια των Σαμαρά – Βενιζέλου να δημιουργήσουν τεχνητή ευφορία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Για απόλυτο ψέμα της κυβέρνησης ότι έχει οδικό χάρτη εξόδου από τα μνημόνια έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο Real Fm ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, ο οποίος χαρακτήρισε τη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ως απέλπιδα προσπάθεια για να δημιουργήσει μια τεχνητή ευφορία.
«Αυτή η συζήτηση γίνεται όπως γνωρίζουμε όλοι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Πρόκειται για μία απέλπιδα προσπάθεια να δημιουργήσει μία τεχνητή ευφορία, κυρίως εντός της παράταξης, σε ένα πολύ στενό επιτελείο. Δεν αλλάζει την μεγάλη εικόνα, δεν αγγίζει το βασικό πρόβλημα, σήμερα, που υπάρχει ανάμεσα στις σχέσεις της κοινωνίας και της κυβέρνησης, διότι είναι μία κυβέρνηση η οποία όπως όλα δείχνουν είναι απονομιμοποιημένη και απομονωμένη» υποστήριξε ο κ.Σκουρλέτης.
Όπως είπε, μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή είναι να μην υπάρξουν γενικού τύπου πολιτικές αντιπαραθέσεις, αλλά να γίνει μια αντιπαράθεση για το τι λέμε σήμερα για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας.
«Δηλαδή, να υπάρχει μία προγραμματική αντιπαράθεση» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης, αναφέροντας πως ο διάλογος πρέπει να γίνεται με μια στοιχειώδη σοβαρότητα.
«Ο κ. Σαμαράς ούτε αρχικά προσπάθησε, με βάση την προεκλογική του δέσμευση, να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, το εφάρμοσε απαρέγκλιτα και μόλις πρόσφατα στη συνάντηση του με την κα. Μέρκελ μίλησε για την ανάγκη μιας πολιτικής από δω και μπρος που να κινείται μέσα στο πλαίσιο που θέτει το εφαρμοζόμενο πρόγραμμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το μνημόνιο πέρα από την σφιχτή εισοδηματική πολιτική, πέρα από την ακραία πολιτική λιτότητας είναι και δεκάδες εφαρμοστικοί νόμοι οι οποίοι έχουν απαξιώσει την έννοια της κοινωνικής ασφάλειας, έχουν διαλύσει τα εργασιακά δικαιώματα, έχουν υπάρξει μεγάλες ανατροπές εις βάρος του κόσμου της εργασίας και των μικρομεσαίων. Αυτά όλα είναι το μνημόνιο, αυτά δεν θέλει να τα αμφισβητήσει ο κ. Σαμαράς. Άρα το να ισχυρίζονται οι ίδιοι ότι υπάρχει ένας οδικός χάρτης εξόδου από τα μνημόνια είναι το απόλυτο ψέμα» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης