Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Κύρια επιδίωξη η πολιτική σταθερότητα – Να μπει επίλογος στην κρίση - Η δικαίωση της χώρας θα είναι δικαίωση του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ): Κύρια επιδίωξη η πολιτική σταθερότητα – Να μπει επίλογος στην κρίση - Η δικαίωση της χώρας θα είναι δικαίωση του ΠΑΣΟΚ
Επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ - Να δώσουμε μάχη στη Βουλή με το λαϊκισμό και την υποκρισία
Η πολιτική σταθερότητα προκειμένου να μπει επίλογος στην κρίση είναι ο κύριος στόχος του ΠΑΣΟΚ όπως ανέφερε στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Εμείς ειδικά αυτή την περίοδο που βρίσκεται στην επικαιρότητα το θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας θα επιδιώξουμε την πολιτική σταθερότητα για να βοηθήσουμε στο να μπει επίλογος στην κρίση» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος έβαλε με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της έναρξης της διαδικασίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
«Έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να δώσουμε αυτή την μάχη στη Βουλή. Μία μάχη για την αλήθεια. Μία μάχη με τον λαϊκισμό και την υποκρισία» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως η συζήτηση για την διαδικασία εκλογής πρόεδρου θα ξεκινήσει όπως προβλέπει το Σύνταγμα, ένα μήνα πριν από τη λήξη της θητείας του Κάρολου Παπούλια».
«Θα μπορούσαμε να κάνουμε την άλλη επιλογή ότι η χώρα δεν αντέχει ασάφειες, ας ξεκαθαρίσει ό,τι είναι να γίνει να γίνει τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως δεν το επιτρέπει η συγκυρία της διαπραγμάτευσης για την μετατροπή ενός σχεδίου εξόδου της χώρας από μνημόνιο σε συμφωνία εξόδου από την κρίση.
«Χρειαζόμαστε εθνικό χρόνο, όποιος νομίζει αφελώς, με αλαζονεία ότι όποιος εκβιάζει πρόωρες εκλογές δεν θα βγει εκλογικά κερδισμένος, θα κληθεί να απολογηθεί γι΄αυτό που κάνει και θα έχει ευθύνες για την οικονομία, την πορεία του τόπου» τόνισε ο κ.Βενιζέλος.
Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, η βάση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα είναι το σχέδιο οριστικής εξόδου από την κρίση, από το μνημόνιο και από την τρόικα.
«Και τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση; Θα αρνηθεί τη συναίνεσή της, την υπογραφή της, την έγκρισή της στο ολοκληρωμένο σχέδιο που θα γίνει ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους ή θα τους πει ότι η κυβέρνηση είναι χωρίς νομιμοποίηση, η Βουλή είναι απονομιμοποιημένη, η χώρα δεν εκφράζεται, περιμένετε με να διαπραγματευτώ» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
«Πως θα διαπραγματευτεί και που; Στα εστιατόρια του Βερολίνου ή στην αυλή του Βατικανού; Πως και τι κάνει ακριβώς; Εκφράζει την ευρωπαϊκή ριζοσπαστική Αριστερά ή προσπαθεί να γίνει αρεστή η αντίληψη αυτή από τις αυλές της Ευρώπης, που μπορεί να μην είναι οι αυλές των βασιλέων και των αυτοκρατόρων, αλλά είναι οι αυλές των ισχυρών, νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων» διερωτήθηκε ο κ.Βενιζέλος
Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, η υπόθεση της Ελλάδας είναι «το εργαστήριο το οποίο κρίνεται συνολικά η προοπτική της Ευρώπης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ανασυγκρότησης, του άλλου μοντέλου ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας και κοινωνικής προστασίας».
«Η δικαίωση της χώρας θα είναι και δική μας δικαίωση» τόνισε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στα όσα έχει προσφέρει το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα κατά τη μεταπολιτευτική περίοδο, αλλά και τα τελευταία πέντε χρόνια, τόνισε ότι τώρα αρχίζει η πιο κρίσιμη χρονιά αυτής της περιόδου και ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να έχει καθαρό λόγο για να υπερασπιστεί το έργο του.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στις επιλογές του Κινήματος σε ζητήματα συνεργασιών, επισημαίνοντας: «Κάθε κίνησή μας είναι η προγραμματική συνεργασία».
«Αυτό πράξαμε μετά τις εκλογές του 2012, αυτό θα πράξουμε και στο μέλλον» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι κεντρικός και όχι συμπληρωματικός.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης