Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστολές και επαφές Αναστασιάδη με ΟΗΕ και ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ

Επιστολές και επαφές Αναστασιάδη με ΟΗΕ και ΗΠΑ για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ
Σε τέλμα οι συζητήσεις για το Κυπριακό
Επιστολή στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν απέστειλε ο πρόεδρος της Κύπρου Ν.Αναστασιάδης προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση του να μη παραστεί στη συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου, που είχε οριστεί για αύριο Πέμπτη, στη Λευκωσία.
Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, Στέφαν Ντούζαρικ, ο οποίος ωστόσο ανέφερε ότι ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν Μπαρθ Άιντε έφθασε χθες στην Κύπρο για να έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες, τους διαπραγματευτές, ηγέτες πολιτικών κομμάτων και άλλους παράγοντες στο νησί, για να συζητήσει μαζί τους για το πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Ενήμερη για τις εξελίξεις στην Κύπρο είναι και οι ΗΠΑ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Αναστασιάδης είχε χθες τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Ουίλιαμ Μπερνς, με τον οποίο συζήτησε τα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της «τουρκικής προκλητικότητας».
Με βάση τη διπλωματική ενημέρωση, ο κ. Μπερνς επέκρινε την στάση της Άγκυρας και ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιδειχτεί ψυχραιμία από πλευράς Λευκωσίας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης