Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε αναμμένα κάρβουνα οι υπουργοί - Σενάρια για μίνι ανασχηματισμό με αφορμή την αντικατάσταση Αβραμόπουλου

Σε αναμμένα κάρβουνα οι υπουργοί - Σενάρια για μίνι ανασχηματισμό με αφορμή την αντικατάσταση Αβραμόπουλου
Σε «διορθωτικές κινήσεις» στο κυβερνητικό σχήμα ενδέχεται να προχωρήσει ο Αντώνης Σαμαράς
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι υπουργοί της κυβέρνησης, καθώς φουντώνουν τα σενάρια για μίνι ανασχηματισμό, με αφορμή την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς από την 1η Νοεμβρίου θα αναλάβει καθήκοντα ως Επίτροπος Μετανάστευσης στην Κομισιόν.
Το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού προς τους υπουργούς, κατά την εκδήλωσε για τα 40α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, ενισχύει αυτά τα σενάρια.
Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένο από τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο και την κόντρα που πυροδότησε με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι τοποθετήσεις Ντινόπουλου έχουν προκαλέσει ζημιά στην κυβέρνηση, καθώς βγαίνει προς τα έξω μια εικόνα σύγχυσης και έντονων διαφωνιών στο υπουργικό σχήμα.
Ακόμη, δυσαρέσκεια υπάρχει και για τις άστοχες δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.
Οπωσδήποτε, ενδεχόμενος ανασχηματισμός μόλις τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση του νέου σχήματος από τον Αντώνη Σαμαρά, θα αποτελέσει ομολογία λανθασμένων επιλογών.
Ο πρωθυπουργός εξέπληξε τους πάντες τον Ιούνιο, όταν επέλεξε να υπουργοποιήσει τους κ.κ. Ντινόπουλο, Γιακουμάτο και Σ. Βούλτεψη, με προφανή στόχο να φτιάξει ένα κυβερνητικό σχήμα λιγότερο τεχνοκρατικό και πιο κοντά στη λαϊκή βάση της Νέας Δημοκρατίας.
Ωστόσο, αυτή η προσπάθεια μάλλον γύρισε μπούμερανγκ.
Πάντως, σύμφωνα με Τα Νέα, ο Αργύρης Ντινόπουλος ανησυχεί για το ενδεχόμενο αντικατάστασής του, καθώς χθες, κατά τη διάρκεια του αγιασμού στη Βουλή, προσπάθησε να πλησιάσει τον πρωθυπουργό και να ζεστάνει το «ψυχρό» κλίμα, χωρίς επιτυχία, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς τον αγνόησε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης