Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ο Μ. Βορίδης, παρά τις διαβεβαιώσεις Βούλτεψη ότι θα ολοκληρωθεί η 4ετία της κυβέρνησης

Δεν αποκλείει τις πρόωρες εκλογές ο Μ. Βορίδης, παρά τις διαβεβαιώσεις Βούλτεψη ότι θα ολοκληρωθεί η 4ετία της κυβέρνησης
Σύγχυση στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Σύγχυση επικρατεί στην κυβέρνηση για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο.
Ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, παρά το γεγονός ότι η εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Σοφία Βούλτεψη, δήλωσε πως οι εκλογές θα γίνουν στη λήξη της θητείας της παρούσας Βουλής.
«Προφανώς η συζήτηση για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας θα αρχίσει περίπου τον Ιανουάριο και επειδή σήμερα δεν έχουν εκφραστεί 180 βουλευτές που να πουν ότι ψηφίζουν έναν συγκεκριμένο πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως αντιστοίχως δεν έχουν εκφραστεί 120 βουλευτές που να πουν ότι δεν ψηφίζουμε κανέναν πρόεδρος της Δημοκρατίας σημαίνει ότι το θέμα των εκλογών παραμένει ανοιχτό», τόνισε μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, o Μ. Βορίδης.
Δήλωσε ωστόσο αισιόδοξος, τονίσει πως είναι αισιόδοξος πως τελικά αυτή Βουλή θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Όσον αφορά την ψήφο εμπιστοσύνης, τόνισε ότι αν κάποιος θέλει να συζητήσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κυβέρνηση με την διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, του δίνει τη δυνατότητα να το κάνει τώρα.
"Κλείνουμε τη συζήτηση των πρόωρων εκλογών, στο βαθμό που θα έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής, η κυβέρνηση και με μια πράξη σαφώς πολιτική και ισχυρή, η κυβέρνηση λέει ότι θα ακολουθήσει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, σε ότι αφορά τις προθεσμίες και τους χρόνους για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης