Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καρβούνης (επικεφαλής Κομισιόν στην Ελλάδα): Η επίσκεψη Juncker υποδηλώνει την αμέριστη στήριξη της ΕΕ

Καρβούνης (επικεφαλής Κομισιόν στην Ελλάδα): Η επίσκεψη Juncker υποδηλώνει την αμέριστη στήριξη της ΕΕ
Η Ελλάδα δίνει ένα πρωτοποριακό παράδειγμα στους υπόλοιπους εταίρους
Την άποψη ότι η δεύτερη μέσα σε δύο μήνες επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν, Jean Claude Juncker στην Ελλάδα υποδηλώνει την αμέριστη στήριξη της ΕΕ στην προσπάθεια ανάκαμψης που καταβάλλει η χώρα μας εξέφρασε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ελλάδα, Παναγιώτης Καρβούνης.
Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο προϋπολογισμού για το 2015, το οποίο κατέθεσε η γαλλική κυβέρνηση και σύμφωνα με το οποίο μετατίθεται η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δύο χρόνια αργότερα, ο κ. Καρβούνης σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι οι συμφωνημένοι κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται από όλες τις χώρες ανεξάρτητα από την ύπαρξη μνημονίου, γιατί ακριβώς η μη τήρησή τους ήταν ένας από τους λόγους της πανευρωπαϊκής κρίσης.
«Γι αυτόν ακριβώς τον λόγο, η ΕΕ θέσπισε μια πιο ισχυρή οικονομική διακυβέρνηση, η οποία όμως δεν στερείται ευελιξίας, όταν το απαιτούν οι συνθήκες. Και αυτό θα εξεταστεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά την υποβολή όλων των σχεδίων προϋπολογισμών για το 2015, που πρέπει να αποσταλούν -στην Επιτροπή- ως τα μέσα Οκτωβρίου» τόνισε ο κ.Καρβούνης.
Όπως ανέφερε, είναι εμφανές ότι ορισμένες χώρες όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν δυσκολίες για να σχεδιάσουν έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
«Η Ελλάδα δίνει ένα πρωτοποριακό παράδειγμα στους υπόλοιπους εταίρους, πετυχαίνοντας μια άνευ προηγουμένου δημοσιονομική προσαρμογή που της επιτρέπει από τα ελλείμματα να περάσει σε πρωτογενή πλεονάσματα» υπογράμμισε ο κ. Καρβούνης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης