Τελευταία Νέα
Πολιτική

Εντείνεται το αντάρτικο εναντίον του Σαμαρά - Βλάχος (ΝΔ): Να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός και να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Εντείνεται το αντάρτικο εναντίον του Σαμαρά - Βλάχος (ΝΔ): Να παραιτηθεί ο Πρωθυπουργός και να σχηματισθεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας
Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα
Πληθαίνουν οι φωνές κατά του Αντώνη Σαμαρά στο εσωτερικό της παράταξης καθώς μετά τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλονίκης Α.Τζιτζικώστα, εναντίον του Πρωθυπουργού στρέφεται και ο βουλευτής της ΝΔ, Γ. Βλάχος.
Ειδικότερα ο «γαλάζιος» βουλευτής κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα, κάλεσε και αυτός με τη σειρά του τον πρωθυπουργό σε παραίτηση και εν συνεχεία στην δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ώστε να εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να πραγματοποιήσει επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου.
Ανέφερε λοιπόν ότι συμφωνεί με τον σχηματισμό Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, επισημαίνοντας ότι προϋπόθεση είναι να τεθούν όλα υπό μηδενική βάση, επισημαίνοντας ότι αυτό ισχύει και για το θέμα του πρωθυπουργού.
«Προφανώς όλα θα ξεκινούν από την μηδενική βάση, διότι υποτίθεται ότι θα είναι περισσότερες πολιτικές δυνάμεις από αυτές που είναι στη σημερινή Κυβέρνηση και ως εκ τούτου και το θέμα του Πρωθυπουργού θα μπει από μηδενική βάση» ήταν τα λόγια του κ. Βλάχου.
Υπενθυνίζεται ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας χθες άφησε ισχυρότερες αιχμές κατά του πρωθυπουργού, μετά από όσα ανήρτησε στο διαδίκτυο για τα 40 χρόνια της ΝΔ, αλλά και τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.
Ειδικότερα, μιλώντας στον Alpha ο κ. Τζιτζικώστας τάθηκε υπέρ του σχηματισμού μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας προκειμένου να διεξαχθεί ομαλά η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και να μη χρειαστεί να προσφύγει η χώρα σε εκλογές.
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, «ενδεχομένως να χρειαστεί να παραιτηθεί ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς για να γίνει μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα πρέπει πιθανότατα να αλλάξει ο πρωθυπουργός».
Οι δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα έρχονται να προστεθούν στις ιδιαίτερα τεταμένες σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από την απουσία του περιφερειάρχη από τις εκδηλώσεις για την επέτειο των 40 χρόνων της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης