Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα καταργήσουμε το μνημόνιο – Θα διαπραγματευτούμε μόνο τη διαγραφή του χρέους

Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Θα καταργήσουμε το μνημόνιο – Θα διαπραγματευτούμε μόνο τη διαγραφή του χρέους
Αν δεν διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του χρέους, δεν υπάρχει περίπτωση να ανασάνει ο λαός
Διαβεβαιώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους και ότι το μόνο που θα διαπραγματευτεί είναι η διαγραφή του χρέους παρείχε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Στρατούλης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Στρατούλης αφού υποστήριξε ότι κάθε φορά που έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα η κυβέρνηση υποτάσσεται εθελόδουλα στις θρασύτατες απαιτήσεις της  και ότι «η όλη συμπεριφορά της κυβέρνησης δείχνει σαν να λειτουργεί σαν αγκιστρωμένο ψάρι στο δόλωμα της τρόικας» τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς του νόμους.
«Έχουμε πει ότι αυτά θα τα καταργήσουμε. Δεν θα κάνουμε καμία διαπραγμάτευση για αυτά τα ζητήματα. Αν καταργήσουν τώρα τους περιορισμούς που έμειναν στις ομαδικές απολύσεις ή όπως μείωσαν τον κατώτατο μισθό, με νόμο. Εμείς το μόνο που θα διαπραγματευθούμε είναι η διαγραφή του χρέους», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Το πρόγραμμα μας δεν θα το πραγματοποιήσουμε κάνοντας βόλτες σε ανθισμένα περιβόλια. Εμείς αυτό που έχουμε να διαπραγματευθούμε μαζί τους είναι το θέμα της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», υπογράμμισε ο κ. Στρατούλης.
«Αμετάθετος στόχος μας είναι η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους γιατί αν δεν συμβεί αυτό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρει ανάσα ο λαός και η χώρα μας. Η χρονική επιμήκυνση του δημοσίου χρέους όχι απλά δεν είναι λύση αλλά δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα γιατί μεταφέρουμε τα βάρη, τα χρέη στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας. Αν παρατείνεις χρονικά την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους μπορεί στο τέλος να βρεθείς ονομαστικά με ακόμα μεγαλύτερο χρέος γιατί θα πληρώνεις τόκους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα», υποστήριξε ο κ. Στρατούλης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης