Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναστασιάδης: Στενές και ιστορικές οι σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας - Συνάντηση με Lavrov

Αναστασιάδης: Στενές και ιστορικές οι σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας - Συνάντηση με Lavrov
Lavrov: Το Κυπριακό να επιλυθεί από τις δυο κοινότητες με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
«Στενές και ιστορικές» χαρακτήρισε τις σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, μετά τη σημερινή συνάντησή του με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, S. Lavrov, στο περιθώριο των εργασιών της 69ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Στις κοινές δηλώσεις που προέβησαν μετά τη συνάντηση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε ότι το Κυπριακό πρέπει να επιλυθεί από τις δυο κοινότητες και με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Lavrov μετέφερε τους χαιρετισμούς του Ρώσου προέδρου V. Putin και ανέφερε ότι «μας δίνετε η ευκαιρία να προβούμε σε ανασκόπηση της κατάστασης και πως μπορούμε να βελτιώσουμε τη συνεργασία μας», προσθέτοντας ότι «συζητήθηκε η πορεία των διμερών ανταλλαγών Ρωσίας και Κύπρου στον τουρισμό και άλλους τομείς, ενόψει και της διακυβερνητικής οικονομικής επιτροπής, που θα γίνει κάποια στιγμή το προσεχές έτος».
Στη συνάντηση Αναστασιάδη - Lavrov συζητήθηκε το Κυπριακό και η πορεία της διαπραγματευτικής διαδικασίας, οι διμερείς σχέσεις, η ουκρανική κρίση, περιφερειακά και διεθνή θέματα. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε ότι «για μια ακόμη φορά, θέλω να απευθύνω ειλικρινείς ευχαριστίες για τη στάση της Ρωσίας στο κυπριακό πρόβλημα και τη βοήθεια που λαμβάνουμε σε αρκετούς τομείς. Θα συνεχίσουμε τις εξαίρετες σχέσεις που απολαμβάνουμε σήμερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης