Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Βενιζέλος αναζητά ματαίως διέξοδο για τον ΠτΔ – Δεν νομίζω να βρει

Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Βενιζέλος αναζητά ματαίως διέξοδο για τον ΠτΔ – Δεν νομίζω να βρει
Το μήνυμα της Merkel ήταν «το πρόγραμμα και τα μάτια σας»
Στην πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να μην είναι πολιτικό πρόσωπο αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα δεν είναι αν θα είναι πολιτικό ή μη πολιτικό πρόσωπο ο ΠτΔ.
«Αναζητά ματαίως διέξοδο ο κ. Βενιζέλος αλλά δεν νομίζω να βρει. Αυτά όλα θα συζητηθούν μετά τη λαϊκή ετυμηγορία. Από μια τέτοια λαϊκή αντιπροσωπεία αξίζει να εκλεγεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Λαφαζάνης.
Όπως είπε, «το ΠΑΣΟΚ, εδώ και πάρα πολλά χρόνια ονομάζει όλες τις κυβερνήσεις που συμμετέχει, κυβερνήσεις με προοδευτικό πρόσημο και η χώρα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Το ΠΑΣΟΚ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι κυβερνήσεις με αντιδραστικό, αντιδραστικότατο πρόσωπο».
Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την καγκελάριο της Γερμανίας, Angela Merkel υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «ο θησαυρός ήταν άνθρακες» και πως δεν προέκυψε «τίποτα θετικό για τον ελληνικό λαό και τον τόπο».
«Αυτό που είναι σαφές είναι ότι η κα.Merkel στα βασικά θέματα δεν έκανε την παραμικρή υποχώρηση από το πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται. Μάλιστα, τόνισε σχεδόν τελεσιγραφικά, ότι πρέπει στο επόμενο διάστημα και σε σύντομο χρόνο να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα. Αυτή η φράση, νομίζω ότι λέει πολλά και έχει πάρα πολύ ουσία. Στην ουσία είπε «το πρόγραμμα και τα μάτια σας» υπογράμμισε ο κ.Λαφαζάνης.
Όπως είπε είναι πρωτοφανές να συναντώνται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας με την καγκελάριο και να τον παραπέμπει για το πρόγραμμα στην τρόικα.
«Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής και κατηγορηματική για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Είναι μια θέση που έχουμε πάρει μέσα από συνέδρια και επιτροπές και την επιβεβαίωσε και ο κ. Τσίπρας. Είναι αμετάκλητη. Δεν βγήκε τίποτα γι αυτό το θέμα από την κ. Μέρκελ. Επί της ουσίας, το θέμα αυτό εξελίχθηκε σε ψυχρολουσία», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας πως «χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη προοπτική».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης