Τελευταία Νέα
Πολιτική

Wall Street Journal: Στήριξη από το Βερολίνο για να ενισχύσει ανάπτυξη και απασχόληση ζήτησε ο Σαμαράς

Wall Street Journal: Στήριξη από το Βερολίνο για να ενισχύσει ανάπτυξη και απασχόληση ζήτησε ο Σαμαράς
Ικανοποιημένη η Merkel από τις θετικές ενδείξεις που έρχονται από την Ελλάδα
Στήριξη από το Βερολίνο προκειμένου να προχωρήσουν τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης φέρεται να ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Wall Street Journal.
Η Wall Street Journal αναφέρεται εκτεταμένα στα όσα υποστήριξε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel στην κοινή συνέντευξη τύπου κατόπιν της συνάντησης τους, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός διεμήνυσε πως η Ελλάδα μπορεί πλέον να σταθεί στα πόδια της και ότι δεν θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης.
Το δημοσίευμα επισημαίνει τις δηλώσεις του κ.Σαμαρά ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση, ότι έχει επιτύχει μεγάλη πρόοδο στην ανοικοδόμηση της οικονομίας της κάτι που – όπως είπε - φαίνεται από τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την επιστροφή στις αγορές νωρίτερα από ότι είχε υπολογιστεί και ότι πλέον η χώρα έχει ανάγκη από ανάσες.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στη δήλωση της Merkel, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της για «τις αρκετές θετικές ενδείξεις που έρχονται από την Ελλάδα», τονίζοντας ότι «είναι ορατοί οι πρώτοι τρυφεροί καρποί της οικονομικής επιτυχίας της Ελλάδας».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα, όπως και άλλες χώρες της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας και της Γαλλίας, έχει ζητήσει από τη Γερμανία να χαλαρώσει τους όρους της δημοσιονομικής πειθαρχίας και να της επιτραπεί να εφαρμόσει μια δημοσιονομική πολιτική με περισσότερη ελευθερία κινήσεων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης