Τελευταία Νέα
Πολιτική

Spiegel: Η Ελλάδα θέλει να αντέξει χωρίς βοήθεια – Τι αναφέρει ο Γερμανικός Τύπος για τη συνάντηση Σαμαρά – Merkel

Spiegel: Η Ελλάδα θέλει να αντέξει χωρίς βοήθεια – Τι αναφέρει ο Γερμανικός Τύπος για τη συνάντηση Σαμαρά – Merkel
Η καγκελάριος επαίνεσε τις σκληρές προσπάθειες της Ελλάδας



Στη διαβεβαίωση της Ελλάδας ότι δεν θα χρειαστεί και νέο πακέτο βοήθειας αλλά και στους επαίνους της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel για τις σκληρές προσπάθειες της Ελλάδας αναφέρονται ως επί το πλείστον τα δημοσιεύματα του Γερμανικού Τύπου για τη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Merkel.
«Η Ελλάδα θέλει να αντέξει χωρίς βοήθεια» αναφέρει το Spiegel, το οποίο υπογραμμίζει τους επαίνους της Merkel για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να εξέλθει της κρίσης.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις διαβεβαιώσεις Σαμαρά ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί νέα οικονομική βοήθεια ενώ επισημαίνεται και η τοποθέτηση του πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση.
Από την πλευρά της η Suddeutsche Zeitung αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο Σαμαράς έχει βαρεθεί» υπογραμμίζοντας πως ο Έλληνας πρωθυπουργός δηλώνει ότι δεν χρειάζεται άλλα δάνεια στήριξης καθώς και ότι επιθυμεί να «ξεφορτωθεί όσο γίνεται γρηγορότερα το ΔΝΤ».
«Αυτό που εννοούσε ο Έλληνας πρωθυπουργός με την αναφορά για ολοκλήρωση της συνεργασίας με το ΔΝΤ, είναι πως έχει βαρεθεί τους ελέγχους από το Ταμείο. Η  αγανάκτησή του είναι απέναντι σε όλη την τρόικα, δηλαδή και τους ελεγκτές της Κομισιόν και της ΕΚΤ, αλλά δεν το είπε τόσο δυνατά στην επίσκεψή του στη Γερμανία» υπογραμμίζει η  Suddeutsche Zeitung.
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Tagesspiegel, το οποίο και αυτό αφού αναφέρει ότι «η Ελλάδα θέλει να σταθεί μόνη της στα πόδια της, κάνει λόγο για την αισιοδοξία της Merkel ότι σύντομα η Ελλάδα θα επιτύχει επάνοδο στην ανάκαμψη αλλά και για τις διαβεβαιώσεις του κ.Σαμαρά ότι «δεν υπάρχει επιστροφή από την πορεία των μεταρρυθμίσεων».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης