Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από την Ελλάδα, δεν θα απαιτηθεί βοήθεια από την ΕΕ» - Ικανοποίηση στο Μαξίμου από τη συνάντηση Σαμαρά - Merkel

«Αν το ΔΝΤ αποχωρήσει από την Ελλάδα, δεν θα απαιτηθεί βοήθεια από την ΕΕ» - Ικανοποίηση στο Μαξίμου από τη συνάντηση Σαμαρά - Merkel
«H συνάντηση πήγε καλά, καθώς η γερμανική ηγεσία αναγνωρίζει τον δρόμο που έχει καλύψει η χώρα» δηλώνουν από το Μαξίμου
Eάν το ΔΝΤ αποχωρήσει από το το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, στις αρχές του 2015, όπως επιδιώκει η Αθήνα, το κενό θα καλυφθεί, χωρίς την ανάγκη περαιτέρω βοήθειας από την ΕΕ.
Αυτό, ανέφερε κορυφαία κυβερνητική πηγή, εκφράζοντας την ικανοποίηση του Μαξίμου για τα αποτελέσματα της συνάντησης του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο A. Merkel.
«H συνάντηση πήγε καλά, καθώς η γερμανική ηγεσία αναγνωρίζει τον δρόμο που έχει καλύψει η χώρα», σημείωσε η κυβερνητική πηγή και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι δημοσιονομικά ισχυρή και δεν χρειάζεται νέο μνημόνιο.
Η ίδια πηγή ανέφερε πως ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για την πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και πως εκείνος σχολίασε:
«Είναι τέτοια η αμηχανία τους που μπερδεύουν ακόμη και τις ερωτήσεις και σε ποιον απευθύνθηκαν».
«Πέρυσι ασχολιόμασταν με το χρηματοδοτικό κενό, φέτος δεν υπήρχαν τέτοια ζητήματα.
Εφόσον συντελεστεί η αποχώρηση του ΔΝΤ στις αρχές του 2015, όπως επιδιώκει η Ελλάδα, το κενό που θα αφήσει θα καλυφθεί από την ίδια τη χώρα χωρίς ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση από την ΕΕ» ανέφερε η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι «απαιτείται σοβαρότητα, όμως, τίποτε δεν έχει τελειώσει, έχουμε διαμορφώσει ένα πλαίσιο για την επόμενη ημέρα».
Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε επίσης πως «Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και δεν έχει ανάγκη από νέο μνημόνιο, ενώ συζητείται αν χρειάζεται συνέχιση του ΔΝΤ.
Με βάση τους δικούς μας υπολογισμούς δεν είναι αναγκαίο.
Θα υπάρξει μία περίοδος εντατικών επαφών, προκειμένου να αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο για τους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος του έτους. Υπάρχει το οξύμωρο να αποχωρεί από το ελληνικό πρόγραμμα η ΕΕ και να παραμένει σε μία χώρα της ΕΕ το ΔΝΤ.
Εκείνοι είχαν υπολογίσει ότι η Ελλάδα δεν θα τα κατάφερνε και θα χρειαζόταν επιπλέον ενίσχυση με εκ νέου συμμετοχή της ΕΕ.
Αυτό όμως δεν συνέβη».
Το κυβερνητικό επιτελείο, επίσης, θεωρεί ότι η Merkel είναι πρόθυμη να στηρίξει τη χώρα, ακριβώς λόγω της προόδου που έχει γίνει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης