Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη για το ελληνικό χρέος εντός της Ευρωζώνης

Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη για το ελληνικό χρέος εντός της Ευρωζώνης
Θα διαπραγματευτούμε σθεναρά χωρίς μονομερείς κινήσεις και τσαμπουκάδες
Την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως μελλοντική κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη για το ελληνικό χρέος εντός της Ευρωζώνης εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος.
«Μας δάνεισαν για να μας κρατήσουν στην Ευρωζώνη και εκεί θα δώσουμε τη μάχη  Στην Ευρωζώνη, ο κ. Τσίπρας θα βάλει το ελληνικό ζήτημα, σε όλα τα ευρωπαϊκά και διεθνή φόρα και εκεί θα βάλει το θέμα της διαγραφής του χρέους, του οποίου μεγαλύτερη νομιμοποιητική βάση είναι η καταστροφή που μας προξένησε το πρόγραμμά τους και πάντα σε θετική διαπραγμάτευση και χωρίς ούτε μπρος ούτε πίσω απ’ το μυαλό plan b» ανέφερε σε δηλώσεις του στο Βήμα FM ο κ.Μητρόπουλος.
Όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ο Έλληνας πολίτης δεν θα περιμένει ούτε πολιτική για καταθέσεις, διότι εμείς θα στηρίξουμε τις καταθέσεις, ούτε μονομερείς κινήσεις ούτε τσαμπουκάδες ούτε τσαρλατανισμούς. Τίποτα! Θα έχουμε μια σθεναρή πολιτική ηγεσία, σταθερή, που θα απευθύνεται σε ευρύ κοινωνικό μέτωπο και ακόμη πιστεύω ότι θα είναι εφικτή και η αυτοδυναμία και θα διαπραγματευτούμε σθεναρά».
Αναφορικά με το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τον επανέλεγχο πιστοποιητικών στο Δημόσιο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι το κόμμα του δεν διαφωνεί στον αναδρομικό έλεγχο εφόσονν εμπλέκονται παρανομίες, εικονικότητες και πλαστότητες. «Αλλά υπήρχε ένα άρθρο που έλεγε ότι το 15% της αξιολόγησης θα βγουν άχρηστοι, το 60% θα βγουν ανεπαρκείς και το 25% άριστοι. Τι φοβάται τώρα η Δούρου και οι άλλοι δήμαρχοι; Ότι ενώ συμφωνήσαμε να χρησιμοποιηθεί ο θεσμός και το άρθρο – σωστά κατ’ εμέ – για επανέλεγχο των συμβάσεων σε βάθος 20ετίας και παρά το ότι το ΑΣΕΠ θεωρεί ότι αυτό είναι παράνομο, (το άρθρο χρησιμοποιείται) για την αξιολόγηση και το συνδικαλιστικό κίνημα και κάποια τμήματά του έχουν σοβαρές ενστάσεις» είπε ο κ.Μητρόπουλος.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης