Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μαριάς (ΑΝΕΛ): Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα των γερμανικών οφειλών

Μαριάς (ΑΝΕΛ): Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα των γερμανικών οφειλών
Να δημιουργηθεί φάκελος αποζημίωσης για την Ελλάδα λόγω της ζημίας που έφερε η τρόικα
Την ανάγκη ανάδειξης στην Ευρωβουλή του θέματος των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, τονίζει ο ευρωβουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.
«Βασική μας προτεραιότητα, με βάση όσα είπαμε προεκλογικά, είναι να αναδείξουμε το θέμα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου, των γερμανικών αποζημιώσεων. Θέλουμε να δημιουργήσουμε συμμαχία με πάρα πολλούς ευρωβουλευτές για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτού του τεράστιου εθνικού ζητήματος και να δημιουργήσουμε συμμαχίες με Ευρωπαίους πολίτες» υπογραμμίζει σε συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Μαριάς.
Ο ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ είπε μάλιστα ότι στις 14 Ιουλίου έθεσε το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
«Στην Ολομέλεια παρευρίσκονταν και αρκετοί Γερμανοί ευρωβουλευτές και δεν είδα να φέρει αντίρρηση κανείς», τονίζει ο κ. Μαριάς, ο οποίος επισημαίνει την ανάγκη να δημιουργηθεί «φάκελος για την αποζημίωση της χώρας».
Όπως λέει, «η πολιτική της τρόικας με τα μνημόνια ήταν καταστροφική. Δεν το λέμε μόνο εμείς, το λέει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Μαρτίου του 2014, και το πολύ απλό είναι ότι αφού οι κύριοι της τρόικας ζημίωσαν τη χώρα να πάρουμε αποζημίωση».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης