Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν με αφορά – Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν με αφορά – Η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει
Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ
Την άποψη ότι δεν τον αφορά η Προεδρία της Δημοκρατίας διατύπωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Κουβέλης υποστήριξε πως είναι βέβαιος πως η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει έως τις αρχές του 2015 και συνεπώς η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως είπε, δεν τον αφορά.
Πάντως, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε πως δεν έχει δεχθεί καμία επίσημη πρόταση για το προεδρικό αξίωμα ενώ ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές, τόνισε ότι δεν το γνωρίζει.
Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει η ΔΗΜΑΡ, ο κ.Κουβέλης υπογράμμισε πως τρεις με τέσσερις βουλευτές έχουν διαμηνύσει πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπου ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές της κυβέρνησης.
Ως προς το έτερο μείζον θέμα αυτό των πολιτικών συμμαχιών, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απέρριψε τυχόν νέα σύμπραξη με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση ότι οι προτάσεις του γίνουν «ρεαλιστικότερες».
Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» τις προγραμματικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, διευκρινίζοντας όμως πως υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.
Σχετικά με τις εσωκομματικές υποθέσεις της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στο ερχόμενο κομματικό συνέδριο, αν όπως είπε « το θελήσουν οι σύντροφοί μου».
Υπογράμμισε δε πως Το Ποτάμι δεν διεμβολίζει τον πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας πως «δεν είναι πολιτική να λες απλώς 'είμαι νέο κόμμα'».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης