Τελευταία Νέα
Πολιτική

Nα κληθεί για κατάθεση η C. Lagarde για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Nα κληθεί για κατάθεση η C. Lagarde για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Δικονομικά επιβεβλημένη η κλήση της C. Lagarde ως μαρτυρά στην υπόθεση
Το αίτημα να κληθεί η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισχματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να καταθέσει σχετικά με τη λίστα Lagarde, διατύπωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Παναγιώτης Κουρουμπλή, κατά την επίσκεψη τους στους οικονομικούς εισαγγελείς.
Ειδικότερα οι δύο βουλευτές τόνισαν ότι είναι δικονομικά επιβεβλημένη η κλήση της C. Lagarde ως μαρτυρά στην υπόθεση.
Μάλιστα, υπενθύμισαν ότι τον Ιανουάριο του 2013, όταν ήταν σε εξέλιξη η υπόθεση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ορισμένα μέλη της είχαν αρνηθεί τη κλήση της κ. Lagarde ως μάρτυρα.
Μετά τη συνάντηση με τους εισαγγελείς η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε τα εξής: «Υπάρχουν, λοιπόν, ανοιχτές υποθέσεις και, κυρίως, είναι ανοιχτή η υπόθεση της λίστας Lagarde. Νομίζουμε ότι πρέπει η κ. Lagarde- υπευθύνως και επισήμως - να κληθεί να δώσει κατάθεση όχι μόνο για όσα η ίδια, με πρωτοβουλία της, δημοσιοποίησε προ ολίγων ημερών, αλλά και, κυρίως, για την εμπλοκή της, σε συνεννοήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες, εν σχέσει με τη διαχείριση υλικού που αφορά μεγάλης κλίμακας φοροδιαφυγή και οικονομική εγκληματικότητα, όπως είναι το υλικό το συναφές με τον ψηφιακό δίσκο, που η ίδια παρέδωσε στις ελληνικές Αρχές και χάθηκε εν συνεχεία από την τσέπη του κ. Παπακωνσταντίνου στο συρτάρι του κ. Βενιζέλου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης