Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης (υπ. ΔΜ&ΗΔ): Με πειθαρχικές κυρώσεις προειδοποιεί τους υπαλλήλους που δεν θα συνεργαστούν στον επανέλεγχο συμβάσεων

Κ. Μητσοτάκης (υπ. ΔΜ&ΗΔ): Με πειθαρχικές κυρώσεις προειδοποιεί τους υπαλλήλους που δεν θα συνεργαστούν στον επανέλεγχο συμβάσεων
Δεν πρέπει να επισπευσθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ο υπουργός
Με πειθαρχικές κυρώσεις θα βρεθούν αντιμέτωποι οι υπάλληλοι των δήμων που δεν θα συνεργαστούν στον έλεγχο συμβάσεων στους δήμους διαμήνυσε μέσω συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Όπως επισημάνε ο κ. Μητσοτάκης, το υπουργείο, έπειτα από βάσιμες πληροφορίες ότι αρκετές συμβάσεις έργου μετετράπησαν σε αορίστου με τρόπο παράτυπο, ψήφισε διάταξη ώστε να ελεγχθεί αν κάποιος παράνομα μετέτρεψε τη σύμβασή του και πρόσθεσε ότι «δεν ψάχνουμε να γεμίσουμε καμία δεξαμενή. Ψάχνουμε να αποκαταστήσουμε επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας».
Παράλληλα, τόνισε ότι η στάση ορισμένων δημάρχων, οι οποίοι πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αντιτίθενται σε αυτό και με την κάλυψη της ΑΔΕΔΥ, ενθάρρυναν τους υπαλλήλους να απέχουν από τη διαδικασία επανελέγχου, συμπληρώνοντας ότι η στάση τους πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο εμάς, αλλά και τους πολιτικούς προστάτες τους.
Μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέσει επί του θέματος, διερωτώμενος με ποιο επιχείρημα κάποιος αντιδρά σε έναν επανέλεγχο όταν υπάρχουν στοιχεία ότι είχαν γίνει λαθροχειρίες.
Ερωτηθείς σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί επίσπευση της προεδρικής εκλογής, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να γίνει κανονικά το 2015. Υπάρχει θεσμική τάξη στη χώρα, η οποία πρέπει να τηρείται.
Κατηγόρησε δε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι καταστρατηγεί πλήρως το πνεύμα του Συντάγματος, λέγοντας επί της αρχής ότι δεν θα ψηφίσει κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Όσον αφορά το πρόσωπο, σημείωσε ότι δεν πρέπει να πάμε σε έναν Πρόεδρο του ελάχιστου κοινού παρανομαστή, αλλά πρέπει να εκφράζει την καλή, την εξωστρεφή, την ευρωπαϊκή πλευρά της Ελλάδας, να μπορεί να εκπροσωπήσει τη χώρα στο εξωτερικό και να ενώνει τους Έλληνες.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα πολύ δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο και συμπλήρωσε ότι αν υπάρχουν «ζητήματα που χρήζουν συζήτησης με τους πιστωτές, όπως για μια επιβεβλημένη κατά τη γνώμη μου χαλάρωση της φορολογικής πολιτικής, αυτά θα συζητηθούν».
Παραδέχθηκε επίσης ότι υπάρχει κόπωση στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «κανείς δεν είπε ότι το έργο που κάνουμε είναι εύκολο. Είμαστε στα τελευταία χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου και πρέπει να βρούμε την ενέργεια για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας».
Σημείωσε τέλος ότι η χώρα χρειάζεται ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης, που θα αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης απέναντι στους πολίτες της χώρας, ένα συμβόλαιο με τους πολίτες για το πώς θα πορευτεί η χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης