Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Η ΔΗΜΑΡ γυρίζει σελίδα – Το συνέδριο θα κρίνει εάν θα συνεχίσω – Δεν υπάρχει καμία πρόταση ή συμφωνία για το προεδρικό αξίωμα

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Η ΔΗΜΑΡ γυρίζει σελίδα – Το συνέδριο θα κρίνει εάν θα συνεχίσω – Δεν υπάρχει καμία πρόταση ή συμφωνία για το προεδρικό αξίωμα
Η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές – Δεν μπορεί να αναμένουμε πολιτικές συναινέσεις εάν αυτές συνεχιστούν
Την άποψη πως η ΔΗΜΑΡ έχει λάβει το μήνυμα των εκλογών και πως αλλάζει σελίδα εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, επαναλαμβάνοντας ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση και συνεπώς δεν υπάρχει καμία συμφωνία για το προεδρικό αξίωμα.
«Η Δημοκρατική Αριστερά, γνώρισε μια σοβαρή εκλογική ήττα στις εκλογές. Το αποτέλεσμα είχε σοβαρά μηνύματα για μας. Τα παίρνουμε υπόψη μας και προχωράμε σε αλλαγές στην πολιτική μας. Όλα θα τα συζητήσουμε στο συνέδριο» υποστήριξε μιλώντας στο Real Fm o κ.Κουβέλης.
Όπως είπε, η ΔΗΜΑΡ από θα θέση αυτονομίας θα προωθεί τις πολιτικές της με δημοκρατικό τρόπο, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχουν άλλες διαδικασίες σε δημοκρατικά κόμματα, από την προσφυγή στη συλλογικότητα και στη βάση του κόμματος».
«Μέσα στο συνέδριο, θα διαφωνήσουμε, αλλά από εκεί και πέρα οι αποφάσεις θα είναι αυτές που θα καθορίσουν τη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η Δημοκρατική Αριστερά προσέρχεται σε ένα κρίσιμο συνέδριο για το μέλλον της. Η πεποίθησή μου είναι ότι γυρίζουμε σελίδα» τόνισε ο κ.Κουβέλης.
Αναφορικά με την παραμονή του ή όχι στην ηγεσία του κόμματος ο κ.Κουβέλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Όλη η εξουσία ανήκει στους συνέδρους. Αυτοί θα κρίνουν. Αν αυτοί θέλουν να συνεχίσω, θα συνεχίσω».
Ως προς το μείζον ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Κουβέλης επανέλαβε ότι δεν είναι αποδεκτό οποιοδήποτε παιχνίδι με τους θεσμούς.
«Σε ότι αφορά το πρόσωπό μου, δεν έχει υπάρξει καμία πρόταση και καμία συμφωνία, ούτε κρυφή, ούτε φανερή. Δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια. Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Με τιμά η εμπιστοσύνη των συντρόφων μου και θέλω να συμβάλω τα μέγιστα στην ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.
«Είναι πρόωρο και πιθανό να αποδειχθεί και επικίνδυνο. Ο κίνδυνος να εμπλακεί η δημόσια ζωή σε μία εξάμηνη προεδρολογία είναι παρόν. Η ΔΗΜΑΡ λέει όχι, γνωρίζοντας ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότατα ζητήματα μέχρι τότε. Στην ώρα τους τα πράγματα, στην ώρα τους και η προεδρική εκλογή», είπε ο κ. Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι διακοσμητικό πρόσωπο.
«Η προεδρική εκλογή συναρτάται με τις ασκούμενες πολιτικές. Δεν μπορεί να αναμένουμε πολιτικές συναινέσεις αν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές. Χρειαζόμαστε αλλαγή πολιτικής» τόνισε ο κ.Κουβέλης αναφέροντας πως η προεδρολογία βλάπτει σοβαρά.
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το όνομά του, μπήκε στην προεδρολογία για να «καεί», απάντησε: «Όλα είναι δεδομένα και ανοιχτά. Πολλές οι αναγνώσεις που γίνονται μέσα από αυτό. Αναφέρομαι ως εν δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος. Αυτή η προεδρολογία δεν με αφορά. Σε λίγες ημέρες, έχω συνέδριο της ΔΗΜΑΡ».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης