Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κακλαμάνης (ανεξάρτητος βουλευτής): Ο Τσίπρας προσβάλλει τον θεσμό της Βουλής – Οι εκλογές δεν κερδίζονται με αλλαγές στον εκλογικό νόμο

Κακλαμάνης (ανεξάρτητος βουλευτής): Ο Τσίπρας προσβάλλει τον θεσμό της Βουλής – Οι εκλογές δεν κερδίζονται με αλλαγές στον εκλογικό νόμο
Ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για το προεδρικό αξίωμα
Την άποψη ότι έχει εξοργιστεί με τους υπαινιγμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα ότι όποιος ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει κατ’ανάγκην εξαγοραστεί εξέφρασε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νικήτας Κακλαμάνης.
Σε δηλώσεις του στο Real Fm ο κ.Κακλαμάνης υποστήριξε ότι με την τοποθέτηση του αυτή ο κ.Τσίπρας προσβάλλει το θεσμό της Βουλής.
«Οι εκλογές δεν κερδίζονται με αλλαγές στον εκλογικό νόμο. Κερδίζονται με αλλαγές στην πολιτική. Αν ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει, δεν αλλάζει το τελευταίο τρίμηνο μίας πιθανής εκλογικής αναμέτρησης. Ενδεχομένως το μόνο που μπορεί να αλλάξει γιατί είναι τερατούργημα, είναι η μεγάλη περιφέρεια της Β’ Αθηνών», τόνισε ο κ.Κακλαμάνης.
«Ακόμη και όσοι έχουμε θετική διάθεση πρέπει να υπάρχει αντικειμενικά εκείνη η δικαιολογία που να λέει, ας δώσουμε μια ευκαιρία ακόμα σε αυτή την κυβέρνηση. Κρατώ το τελευταίο που είπε ο Πρωθυπουργός. Ότι ελπίζει προς το τέλος του χρόνου να έχουμε καλά νέα προς το τέλος της χρονιάς για το χρέος» υπογράμμισε ο ανεξάρτητος βουλευτής.
Όπως είπε, «αν δεν έχει διευθετηθεί το χρέος, όλα τα άλλα είναι αέρας κοπανιστός. Θέλω να δω τις φοροελαφρύνσεις, τις δόσεις, να μπαίνουν αυτά σε νόμους ή στον προϋπολογισμό. Έχει κανένα δημοσιονομικό κόστος για να σταματήσει η προσωποκράτηση για χρέη στο δημόσιο όταν αποδεδειγμένα δεν υπάρχει δόλος;».
Αναφερόμενος στη σεναριολογία για το προεδρικό αξίωμα και το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο κ.Κακλαμάνης υποστήριξε ότι «ο κ. Καραμανλής πραγματικά δεν ενδιαφέρεται. Αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Αυτοί που με ειρωνεύτηκαν ήταν αυτοί που δύο χρόνια δεν περνούσαν ούτε απέξω από το γραφείο του Καραμανλή για να μην χαρακτηριστούν».
Σχολιάζοντας για το κάλεσμα ενότητας που έχουν απευθύνει στελε΄χη της ΝΔ, ο κ.Κακλαμάνης τόνισε: «Εξαρτάται πως γίνεται το κάλεσμα. Αν γίνεται –Ελάτε όλοι μέσα γιατί χανόμαστε-, θα αποτύχει. Αν είναι ένα κάλεσμα που μέσα στην εκδήλωση θα είναι μια επιστροφή στις ρίζες της παράταξης, τότε θα το δω κι εγώ με διαφορετικό μάτι. Εξ’ άλλου εγώ δεν έφυγα από το κόμμα, εξεδιώχθην. Από την παράταξή μου, δεν έφυγα ποτέ και δεν μπορεί και κανένας να με διώξει».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης