Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Μεγάλωσε ο πανικός Σαμαρά μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Μεγάλωσε ο πανικός Σαμαρά μετά την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ
Για κινδυνολογία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Για κινδυνολογία και εκφοβισμό των πολιτών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, ο ευρωβουλεύτης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος σημείωσε ότι ο πανικός του Α. Σαμαρά μεγάλωσε μετά την παρουσίαση του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha και αναφερόμενος στον υπολογισμό του κόστους του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι εντυπωσιακό πώς η κυβέρνηση, που επί δύο χρόνια ετοίμαζε τον ΕΝΦΙΑ και τα έκανε μαντάρα στους υπολογισμούς –κι όχι μόνο για τον ΕΝΦΙΑ- κατάφερε να λογαριάσει σε χρόνο dt το κόστος των οικονομικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως επισήμανε ο κ. Παπαδημούλης, αυτό που σήμερα λείπει είναι η πολιτική βούληση για την πάταξη της φοροδιαφυγής και συμπλήρωσε ότι «δεν λέμε ότι θα αποδώσουμε καρπούς από την πρώτη μέρα, αλλά θα αποδώσουμε».
Μάλιστα, ανέφερε ότι ο μέσος όσος είσπραξης του ΦΠΑ στην Ευρωζώνη είναι 80%, στην Ελλάδα ήταν 70% και στα χρόνια του Μνημονίου έπεσε κάτω από το 60%, πράγμα που σημαίνει ότι αν εισπράττεται από την Εφορία ο ΦΠΑ που πληρώνει ο πολίτης όταν αγοράζει ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, μπορούν να αυξηθούν τα έσοδα κατά 9 δισ. ευρώ μέσα σε ένα χρόνο.
Δεν θα τα «πιάσεις» όλα από την πρώτη στιγμή, σημείωσε, αλλά είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικό από το «κυνήγι» του μικρού, του συνταξιούχου ή του κάτοχου μιας μικρής ακίνητης περιουσίας.
Ερωτηθείς σχετικά με την απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνει την επιρροή του και σε ευρύτερα στρώματα, που δεν είχαν ψηφίσει ποτέ πριν Αριστερά, διότι βλέπουν σε μας μια δύναμη που τουλάχιστον λέει ότι θα προσπαθήσει.
εν είναι δυνατόν το δημόσιο χρέος να είναι σχεδόν στο 180% του ΑΕΠ, να συζητιέται στον ΟΗΕ πρόταση για μια παγκόσμια ρύθμιση για την αναδιάρθρωση του χρέους και η Ελλάδα να ψηφίζει «αποχή» με εντολή Σαμαρά, ευθυγραμμιζόμενη με τους Γερμανούς και τους Αμερικάνους, επισήμανε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης