Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αιχμές Στ. Θεοδωράκη προς Κουβέλη για την εκλογή ΠτΔ: Nα τιμήσουμε αυτούς που τόλμησαν και όχι αυτούς που συμβιβάστηκαν

Αιχμές Στ. Θεοδωράκη προς Κουβέλη για την εκλογή ΠτΔ: Nα τιμήσουμε αυτούς που τόλμησαν και όχι αυτούς που συμβιβάστηκαν
Ο Γιάννης Μπουτάρης θα ήταν ένας καλός πρόεδρος τόνισε ο κ. Θεοδωράκης
«Nα τιμήσουμε πια αυτούς που τόλμησαν και όχι αυτούς που συμβιβάστηκαν» τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφήνοντας σαφείς αιχμές αναφορικά με τις φήμες περί υποψηφιότητας του Φ. Κουβέλη.
Ερωτηθείς αν έχει κάποιον στο του για το αξίωμα απάντησε:
Πολλούς. Από δημοσιογράφος αναριωτιόμουν γιατί η οικογένεια των πολιτικών φυλάει αυτή την καρέκλα μόνο για τα παιδιά της. Γιατί πριν από δέκα χρόνια δεν τολμήσαμε να βγάλουμε πρόεδρο την Αρβελέρ; Ο συμβολισμός θα ήταν τεράστιος. Αφήστε που φώναζε όλους τους μεγάλους ηγέτες της Ευρώπης με τα μικρά τους ονόματα.
Μάλιστα δεν παρέλειψε να προτείνει τον Νίκο Αλιβιζάτο, αναφέροντας ότι είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Ακριβώς με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσα να προτείνω και τον Σταύρο Τσακυράκη, αλλά επειδή μου έκανε την τιμή να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού δεν θέλω να φανεί ότι προτείνω έναν «δικό μας».» συμπλήρωσε.
« Σε κάθε περίπτωση πάντως δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τις μετριότητες. Υπάρχουν Έλληνες. Και ο Γιάννης Μπουτάρης πιστεύω ότι θα ήταν ένας καλός πρόεδρος. Δεν είναι δογματικός, έχει την πείρα της ζωής και έχει αποδείξει ότι κινείται εκτός της παλαιοκομματικής λογικής των πολιτικών. Αλλά κι αν τα κόμματα επιλέξουν πολιτικό θεωρώ αυτονόητο να τιμήσουν πια αυτούς που τόλμησαν και όχι αυτούς που συμβιβάστηκαν. Ο Τάσος Γιαννίτσης ας πούμε προσπάθησε πολύ να μας πείσει όσο ήταν καιρός να αλλάξουμε πορεία. Δεν τον ακούσαμε. Τέτοια πρόσωπα θέλουμε και όχι άτολμους ισορροπιστές» επισήμανε ο Στ. θεοδωράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης