Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στα κατεχόμενα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, A. Davutoglu - Αιχμές προς την ελληνοκοκυπριακή πλευρά για τη στάση της στο Κυπριακό

Στα κατεχόμενα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, A. Davutoglu - Αιχμές προς την ελληνοκοκυπριακή πλευρά για τη στάση της στο Κυπριακό
Tο Κυπριακό βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της τουρκικής κυβέρνησης
Την πεποίθηση ότι τελευταίο διάστημα με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και τη στήριξη της Τουρκίας οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό έχουν λάβει μια νέα ώθηση, εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoglu αναχωρώντας από την Άγκυρα για τα Κατεχόμενα.
Ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι θα ενημερωθεί από τον D. Eroglu λεπτομερώς για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.
Παράλληλα ο Davutoglu αναφέρθηκε και στη στήριξη που έδωσε η τουρκική πλευρά στο σχέδιο Ανάν και πρόσθεσε ότι η κρίση στο Κυπριακό πηγάζει από την ελληνοκυπριακή πλευρά.
Μετά τη συνάντηση με τον τουρκοκύπριο ηγέτη ο Τούρκος Πρωθυπουργός τόνισε ότι η συνεργασία της Τουρκίας με το ψευδροκράτος θα συνεχιστεί, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εργάζεται για το Κυπριακό.
Από την πλευρά του ο Eroglu άφησε σαφείς αιχμές προς την ελληνοκυπριακή πλευρά για τη στάση της στο Κυπριακό, ισχυριζόμενος ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει την απαραίτητη βούληση για λύση και αναφέρθηκε στη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ψευδοκράτους επισημαίνοντας ότι ο Davutoglu γνωρίζει πολύ καλά το Κυπριακό.
Πρόσθεσε ότι ο Davutoglu ενέταξε το Κυπριακό στην ατζέντα της τουρκικής κυβέρνησης και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης