Τελευταία Νέα
Πολιτική

Να συμψηφιστούν οι υποχρεώσεις των ένστολων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ

Να συμψηφιστούν οι υποχρεώσεις των ένστολων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά ζητούν 20 βουλευτές της ΝΔ
Για τουλάχιστον τρία έτη
Να συμψηφιστούν οι πάσης φύσης υποχρεώσεις των ένστολων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά τους ζητούν με ερώτηση της προς τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη 20 βουλευτές της ΝΔ.
Στην ερώτηση τους οι βουλευτές της ΝΔ αναφέρουν ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να αποδεχθεί τον συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ κλπ) για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.
Οι βουλευτές επικαλούνται όχι μόνο την απόφαση του ΣτΕ αλλά και τη δέσμευση του πρωθυπουργού, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, για τη σταδιακή αποκατάσταση των αποδοχών τους.
Παράλληλα υπογραμμίζουν ότι οι ένστολοι αποτελούν προσωπικό ειδικής κατηγορίας και δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με οριζόντιες ρυθμίσεις, ενώ επισημαίνουν ότι με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών τους αλλά και την αναδρομική μείωση των συντάξεων τους, έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης