Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Εάν η κυβέρνηση θέλει να φέρει νόμο για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών, να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές

Σκουρλέτης (ΣΥΡΙΖΑ): Εάν η κυβέρνηση θέλει να φέρει νόμο για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών, να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της συνταγματικής καθιέρωσης της απλής αναλογικής
Την άποψη πως εάν η κυβέρνηση επιθυμεί να φέρει τώρα νόμο για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, τότε θα πρέπει να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης.
«Αν θέλουν να συνδέσουν το θέμα της κατάργησης του bonus με άμεσες εκλογές, ας το επιχειρήσουν. Αλλά να είναι νόμος απλής αναλογικής. Είναι γνωστό ότι εμείς είμαστε υπέρ της συνταγματικής καθιέρωσης της απλής αναλογικής» ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σκουρλέτης.
Πάντως ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα τολμήσει αλλαγή του εκλογικού νόμου γιατί θα είναι σα να ομολογεί την ήττα της.
Αναφερόμενος εξάλλου στην παρουσία των ανεξάρτητων βουλευτών Χρυσούλας Γιαταγάνα και Θεοδώρας Τζάκρη στην ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός σε όλα τα πρόσωπα που βλέπουν θετικά την εναλλακτική πρότασή του, ενώ σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ είπε ότι αυτό είναι άλλο θέμα, αφορά συνεργασία με άλλο κόμμα και ο λαός είναι εκείνος που θα αποφασίσει σχετικά με τις συνεργασίες της επόμενης ημέρας».
Κληθείς να σχολιάσει το θέμα του ΕΝΦΙΑ, ο κ.Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «πρέπει να δούμε τις πραγματικές άξιες των ακινήτων για να δούμε τα όρια του φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας».
«Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να δούμε τις πραγματικές άξιες» είπε ο κ.Σκουρλέτης τονίζοντας ότι  πρέπει να επανέλθει το αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
«Υπάρχει αυτή τη στιγμή και η υποδομή και ο αναγκαίος εξοπλισμός για να κάνουμε την πάταξη της φοροδιαφυγής» είπε ο κ.Σκουρλέτης τονίζοντας ότι οι υποθέσεις που έχουν περαιωθεί για τη λίστα Lagarde είναι 25 και ότι τους έχουν καταλογιστεί 12 εκατομμύρια ευρώ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης