Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης (υπουργός Υγείας): Η εκλογή ΠτΔ πρέπει να γίνει στην ώρα της

Βορίδης (υπουργός Υγείας): Η εκλογή ΠτΔ πρέπει να γίνει στην ώρα της
Χωρίς την παρέμβαση του υπουργείου Υγείας οι διαγνωστικές δαπάνες θα διπλασιάζονταν το 2014
Την άποψη ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει να γίνει στην ώρα της εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Μ.Βορίδης.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Βορίδης τόνισε και σχετικά με την ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι δεν έχει προσδιοριστεί συζήτηση για το ελληνικό χρέος, ότι «σεβόμαστε το ΔΝΤ, αλλά η μεγάλη συζήτηση για το χρέος πρέπει να γίνει με τα ευρωπαϊκά κράτη, τα οποία έχουν και το μεγαλύτερο χρέος μας».
Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τον ΕΟΠΥΥ και τις διαγνωστικές εξετάσεις, ο κ.Βορίδης υποστήριξε ότι εάν δεν υπήρχε η παρέμβαση του υπουργείου Υγείας, οι διαγνωστικές δαπάνες θα διπλασιάζονταν το 2014 σε σύγκριση με το 2012.
«Το 2012 πληρώσαμε 370 εκατ. ευρώ για διαγνωστικές δαπάνες, το 2013 500 εκατ. ευρώ, το 2014 θα φτάναμε τα 650 εκατ. ευρώ χωρίς την παρέμβαση του υπουργείου... Τι συμβαίνει; Αρρωσταίνουν συχνότερα οι Έλληνες; Μπορεί να εξηγήσει γιατί κάνουμε πέντε φορές περισσότερες αξονικές τομογραφίες συγκριτικά με τη Γερμανία;» ανέφερε ο κ.Βορίδης, τονίζοντας ότι στόχος του ΕΟΠΥΥ είναι να προστατεύσει τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.
«Στόχος είναι να κληθεί ο γιατρός να διευκρινίσει γιατί δεν ακολούθησε τις κατευθυντήριες οδηγίες. Όταν ο γιατρός φεύγει από το παραδεδεγμένο από την επιστημονική κοινότητα, μπορεί να φύγει, αλλά πρέπει να εξηγήσει γιατί» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης