Τελευταία Νέα
Πολιτική

Kουτσούμπας: Δεν συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές για εκλογή ΠτΔ - Πιθανό το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού

Kουτσούμπας: Δεν συγκεντρώνονται οι 180 βουλευτές για εκλογή ΠτΔ - Πιθανό το ενδεχόμενο κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού
Με τα μέχρι τώρα δεδομένα το πιθανότερο είναι να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ ή τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ σε μία πορεία
Aνάγκη για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αντίθεση στη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και καταλογισμός ανακόλουθης πολιτικής στον ΣΥΡΙΖΑ, τα κεντρικά σημεία τηλεοπτικής συνέντευξης του Δ. Κουτσούμπα.
Όσον αφορά τις πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης είπε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα το πιθανότερο είναι να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ακόμα και του ΣΥΡΙΖΑ ή τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενδεχομένως όχι άμεσα, αλλά σίγουρα σε μια πορεία.
Σε σχέση με τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ευρώπη περί «καταστρόικα», ο κ. Κουτσούμπας είπε «ο Τσίπρας έχει ξεκάθαρη γραμμή και είναι αυτή που προβάλλει η Λαγκάρντ του ΔΝΤ, είναι αυτή που προβάλλει η γαλλική και η ιταλική άποψη μέσα στην Κομισιόν, δεν είναι με την κυρίαρχη άποψη της Γερμανίας και που προβάλλουν και τμήματα στην Ελλάδα».
Στην παρατήρηση για το αν το ΚΚΕ μπορεί να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να του επιβάλει τις προτάσεις του, είπε ότι «δεν πρόκειται να επιβάλεις τίποτα σε μια κυβέρνηση που κινείται εντός των τειχών», προσθέτοντας ότι η Κουμουνδούρου δεν βγάζει τσιμουδιά για την ΕΕ και τα δεσμά που επιβάλλει στην ελληνική οικονομία και τον ελληνικό λαό, ενώ για το ΝΑΤΟ «ο ένας προεκλογικά λέει ότι δεν αμφισβητεί τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ, ενώ τώρα βάζει, όπως συνηθίζει, κάποια στελέχη να λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για διάλυση του ΝΑΤΟ».
Επισήμανε ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε εκστρατευτικά σώματα στην Ουκρανία και ανά τον κόσμο, και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα βομβαρδίσουν μόνο τους τζιχαντιστές και το Ισλαμικό Κράτος, αλλά επί τη ευκαιρία θα βάλουν πόδι και στη Συρία.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να πει «όχι» στο εκστρατευτικό σώμα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία –και γιατί θα είναι εκεί και Έλληνες στρατιώτες, και γιατί είναι επί θύραις γενικευμένος ιμπεριαλιστικός πόλεμος, αλλά και διότι ως χώρα υφιστάμεθα μεγάλες ζημιές στην οικονομία.
«Δεν ξέρω ακόμη τι θα γίνει μέχρι τον Φεβρουάριο- με βάση τα δεδομένα δεν φαίνεται ότι συγκεντρώνονται οι 180» απάντησε ερωτηθείς αν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.
Αναφορικά με τη στρατηγική του ΚΚΕ είπε ότι χρειάζεται αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος και οργάνωση της πάλης, καθώς αυτό είναι που θα δώσει διέξοδο, ενώ πρόσθεσε ότι είναι διαφορετική η προσφυγή στης κάλπες κάτω από την πίεση του οργανωμένου λαϊκού κινήματος και διαφορετική μέσω μιας κοινοβουλευτικής διαδικασίας.
Ο κ. Κουτσούμπας, απέρριψε την κατηγορία ότι το ΚΚΕ «βγάζει την ουρά του απέξω συνέχεια» και διευκρίνισε ότι το «παρών» στην ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν αφορά τα πρόσωπα αλλά τον ρόλο του που απορρέει από το ίδιο το Σύνταγμα καθώς ως ρυθμιστής του πολιτεύματος «στηρίζει τους αντιλαϊκούς νόμους.»
Για τον ΕΝΦΙΑ ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι πρέπει να καταργηθεί, διευκρινίζοντας ότι είναι διαφορετικό πράγμα να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο, η μεγάλη ακίνητη και κινητή περιουσία -το ΚΚΕ έχει καταθέσει πρόταση για 45% φορολόγηση όλων αυτών- και διαφορετικό το να φορολογείται μια κατοικία «που την έφτιαξες με κόπους μιας ζωής» και μια δευτερεύουσα κατοικία, «αυτή που σου άφησε ο πατέρας σου, αυτά δεν πρέπει να φορολογούνται».
Πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν λύνεται με τις δόσεις, καθώς για τα λαϊκά στρώματα υπάρχει αδυναμία πληρωμής του φόρου.
Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και για το ζήτημα αυτό είναι «αλλού γι' αλλού», και έκανε λόγο και για σειρά ζητημάτων στα οποία οι τοποθετήσεις της Κουμουνδούρου συνιστούν συνεχή μετατόπιση θέσεων «προκειμένου πάση θυσία να γίνει κυβέρνηση αφήνοντας τον κόσμο στη μοίρα του, στη φτώχεια του, στην ανημποριά του και στην αυταπάτη μήπως κάτι καλύτερο κάνει».
Αναφορικά με το πολιτικό χρήμα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι με το σχετικό νομοσχέδιο νομιμοποιείται η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων από μονοπωλιακούς ομίλους, και μπαίνει ταυτόχρονα φρένο στην ενίσχυση των απλών εργαζομένων προς κόμματα που συμπαθούν. Επιπλέον γίνεται γενικευμένο φακέλωμα των εργαζομένων, μελών, οπαδών και φίλων ενός κόμματος.
Τόνισε ότι το ΚΚΕ ελέγχεται ως προς τα οικονομικά του και από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, και από τις ίδιες του τις ελεγκτικές επιτροπές ενώ επιπλέον είναι το μοναδικό κόμμα που δημοσιεύει ονόματα «γι' αυτόν που εθελοντικά θέλει να δημοσιευθεί το όνομά του και να του βρουν και το ΑΦΜ». Ο κ. Κουτσούμπας κατέληξε λέγοντας ότι είναι δημοκρατικό καθήκον των κομμάτων να αντιταχθούν σε αυτό το νομοσχέδιο.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης