Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Σε κατάρρευση οδηγούν τον ΟΑΕΕ κυβέρνηση και τρόικα – Κίνδυνος για τις συντάξεις

Αλ. Μητρόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Σε κατάρρευση οδηγούν τον ΟΑΕΕ κυβέρνηση και τρόικα – Κίνδυνος για τις συντάξεις
Περί το ήμισυ (46%) μειώθηκαν τα έσοδα του Οργανισμού τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Καμπανάκι για τα μειωμένα έσοδα του ΟΑΕΕ κρούει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οδηγεί στην κατάρρευση τον Οργανισμό.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Μητρόπουλος, τα έσοδα του ΟΑΕΕ φέτος τον Αύγουστο ήταν μειωμένα κατά 46% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, στα 54 εκατ. ευρώ από 103 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
«Κυβέρνηση και τρόικα με την πολιτική τους οδηγούν σε κατάρρευση το Ταμείο των Ελευθεροεπαγγελματιών», σημειώνει και προσθέτει ότι «με δεδομένο ότι o OAEE ήδη (μέχρι 31-8-2014) έχει απορροφήσει το 64,5% της κρατικής χρηματοδότησης, ενδέχεται να υπάρξει κίνδυνος για την καταβολή των συντάξεων τους επόμενους μήνες».
Ο κ. Μητρόπουλος καλεί την κυβέρνηση να σταματήσει το σχέδιο απαξίωσης του Ασφαλιστικού Συστήματος που βάζει σε κίνδυνο τις συντάξεις, να ενδυναμώσει το Ταμείο άμεσα με έκτακτη ενίσχυση, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα την καταβολή των συντάξεων, να μην τολμήσει περαιτέρω μείωση στις συντάξεις όπως ακούγεται τον τελευταίο καιρό, αλλά και να σταματήσει τις πολιτικές που εξαθλιώνουν καθημερινά τους ελευθεροεπαγγελματίες της χώρας μας και τις οικογένειές τους.
Η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που θα προκύψει με τη νωπή λαϊκή εντολή σε μερικούς μήνες, τονίζει, θα στηρίξει το Ασφαλιστικό Σύστημα και θα εγγυηθεί την απρόσκοπτη καταβολή αξιοπρεπών συντάξεων για όλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης