Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Να μεταφερθεί ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών στον ESM για να μειωθεί το χρέος

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Να μεταφερθεί ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών στον ESM για να μειωθεί το χρέος
Όλα στην ώρα τους είπε ερωτηθείς για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας
Την άποψη πως η Ελλάδα πρέπει να απαλλαγεί άμεσα από την επιτήρηση της τρόικας  και ότι πρέπει να μεταφερθεί ποσό από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στον ESM για να μειωθεί το ελληνικό χρέος εξέφρασε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο των εργασιών της ΔΕΘ.
Ο κ.Κουβέλης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιλέγει κοινωνικά δίκαιες πολιτικές ενώ αναφερόμενος στο ελληνικό χρέος τόνισε ότι δεν βοηθούν την Ελλάδα απόψεις που το χαρακτηρίζουν βιώσιμο.
Πάντως ο κ.Κουβέλης άφησε αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι «δεν βοηθούν θέσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους και για σύγκρουση με τους εταίρους», επισημαίνοντας ότι η χώρα πρέπει να διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα τύπου Μάρσαλ.
«Δεν επαρκεί η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους. Είναι απαραίτητη η συναινετική διαγραφή» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος παράλληλα τάχθηκε υπέρ της μεταφοράς ποσού της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών στον ESM προκειμένου να μειωθεί το ύψος του δημόσιου χρέους.
Αναφερόμενος στα φλέγοντα ζητήματα των τελευταίων ημερών στο μέτωπο της οικονομίας και της φορολογίας, υποστήριξε ότι απαιτούνται ριζικές αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ και ότι δεν αρκούν οι μικρές διορθωτικές παρεμβάσεις, υπογράμμισε ότι προέχει η αναμόρφωση και η απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και τόνισε ότι είναι προκλητική η κωλυσιεργία στον έλεγχο για την φοροδιαφυγή.
Παράλληλα εξέφρασε την κατηγορηματική αντίθεση της ΔΗΜΑΡ στις ομαδικές απολύσεις ενώ τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης και της κινητικότητας στο Δημόσιο.
Κληθείς να τοποθετηθεί για το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ.Κουβέλης παρέπεμψε για ακόμα μια φορά στο μέλλον.
«Όλα στην ώρα τους» τόνισε ο κ.Κουβέλης, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει πρόταση ή συμφωνία στο πρόσωπό του και κάλεσε τα στελέχη του κόμματός του να μην κάνουν αναφορές στο όνομά του, όταν μιλούν για το θέμα.
Ο κ.Κουβέλης υπογράμμισε ότι δεν θα αντιμετωπίσει το θέμα με προσωπικά κριτήρια ή ανεξάρτητα από τις θετικές εξελίξεις για την χώρα, αναφέροντας ότι η χώρα έχει Πρόεδρο της Δημοκρατίας έως τον Ιανουάριο και δεν επιτρέπεται κανένα παιχνίδι με τους θεσμούς.
Επιπλέον, υπογράμμισε ότι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις μέσω της αυξημένης πλειοψηφίας, ενώ συναρτάται και με τις ασκούμενες πολιτικές.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης