Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση εκθεμελιώνει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις

Στρατούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η κυβέρνηση εκθεμελιώνει τη δημόσια κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις
Θα υπάρξουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση ότι σχεδιάζει την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων εξαπολύει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης.
«Η κυβέρνηση, παρά τις διαψεύσεις του Υπουργού Εργασίας που κανείς ασφαλισμένος πλέον δεν πιστεύει, ετοιμάζεται να προωθήσει την προσυμφωνημένη με την τρόικα και προβλεπόμενη ρητά στα καταστροφική μνημόνια, που πιστά εφαρμόζει, οριστική εκθεμελίωση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, και των συντάξεων» υπογραμμίζει ο κ. Στρατούλης αναφερόμενος  «στις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο ασφαλιστικό».
«Η νέα αντιασφαλιστική κυβερνητική επίθεση θα εκδηλωθεί με νέες μειώσεις κύριων συντάξεων, με περιορισμό έως κατάργηση δικαιωμάτων πρόωρης συνταξιοδότησης σε εργαζόμενες γυναίκες με ανήλικα παιδιά, στα ΑμεΑ και στους εργαζόμενους στα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, με αυστηροποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση της κατώτερης σύνταξης, ακόμα και με μείωσή της» αναφέρει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση το μόνο που επιδιώκει είναι να κερδίσει λίγο χρόνο, για να ολοκληρωθεί πρώτα η παραγγελθείσα από την ίδια μελέτη του ΚΕΠΕ, ώστε με αυτό τον τρόπο να δώσει επιστημονικοφάνεια στο νέο αντιασφαλιστικό σχέδιό της».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης