Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αύριο η απολογία Διώτη στον ανακριτή διαφθοράς για τη λίστα Lagarde – Έλαβε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί

Αύριο η απολογία Διώτη στον ανακριτή διαφθοράς για τη λίστα Lagarde – Έλαβε 24ωρη προθεσμία για να απολογηθεί
Στους ανακριτές και ο Γ. Καπελέρης
Αύριο αναμένεται να απολογηθεί στους ανακριτές διαφθοράς, Χρ. Παπακώστα και Δ.Καβαλάρη, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση της λίστας Lagarde ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης.
Ο κ.Διώτης ζήτησε και έλαβε 24ωρη προθεσμία από τους ανακριτές για να απολογηθεί, επικαλούμενος κώλυμα του δικηγόρου του.
Αυτήν την ώρα ενώπιον των ανακριτών είναι ο επίσης πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γ. Καπελέρης, ο οποίος και αυτός είναι πολύ πιθανό να λάβει προθεσμία για να απολογηθεί αύριο.
Σημειώνεται ότι και οι δύο βαρύνονται με το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου αναφορικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Lagarde.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Διώτης είχε λάβει από τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου το αντίγραφο - στικάκι της αρχικής λίστας και φέρεται να το παραποίησε, ενώ ο κ. Καπελέρης είχε παραλάβει έναν κατάλογο 20 ονομάτων από τον κ. Παπακωνσταντίνου, με τους μεγαλύτερους καταθέτες της λίστας, με την εντολή να ελέγξει εάν όντως αντιστοιχούν τα ονόματα σε λογαριασμούς, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει έλεγχο.
Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας έχει προτείνει στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, την παραπομπή  του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος).


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης