Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Ερωτευμένος» με τα… δημοψηφίσματα ο Γ. Παπανδρέου - «Η δημοκρατία πρέπει να ενισχυθεί μέσω των δημοψηφισμάτων»

«Ερωτευμένος» με τα… δημοψηφίσματα ο Γ. Παπανδρέου - «Η δημοκρατία πρέπει να ενισχυθεί μέσω των δημοψηφισμάτων»
Στην Ευρώπη συνεχίζουν να υπάρχουν ανισορροπίες, διαπιστώνει ο πρώην πρωθυπουργός
Τη διενέργεια αλλεπάλληλων δημοψηφισμάτων σε όλη την Ευρώπη πρότεινε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του σε συνέδριο της Royal Bank of Scotland.
Ειδικότερα, ο Γ. Παπανδρέου, μιλώντας την Τετάρτη σε συνέδριο της βρετανικής τράπεζας για την ευρωπαϊκή κρίση, τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της δημοκρατίας στην Ε.Ε., μέσω της άμεσης εκλογής του προέδρου της Κομισιόν αλλά και της διενέργειας δημοψηφισμάτων.
«Γιατί όχι δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, επισήμανε πως η Ευρώπη πρέπει να αξιοποίησει τις εμπειρίες που αποκόμισε από τη διαχείριση της πρόσφατης κρίσης.
Επίσης, υπεραμύνθηκε της υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων, αντιτιθέμενος παράλληλα στη λιτότητα.
«Στην Ευρώπη συνεχίζουν να υπάρχουν ανισορροπίες. Ένα κοινό νόμισμα δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει μέσα σε πολλαπλές αγορές ομολόγων, με διαφορετικά επιτόκια, δίχως μια κανονική τραπεζική ένωση. Η πραγματική οικονομία παραμένει στεγνή από την έλλειψη ρευστότητας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τη νομισματική πολιτική, ο Γ. Παπανδρέου διέτεινε πως  «η ΕΚΤ μπορεί να προχωρήσει σε μία ποσοτική χαλάρωση, αλλά ο μηχανισμός μετάδοσης αυτών των μέτρων είναι προβληματικός και οι διάφορες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις εντός της Ευρωζώνης, δεν θα έχουν ενιαία επιτόκια. Και οι ίδιες οι Τράπεζες, είναι πιθανό να κοιτάξουν περισσότερο το δικό τους ισοζύγιο παρά την δανειοδότηση επιχειρήσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης